Atbrīvojamies no grūtniecības laikā uzkrātajiem kilogramiem!

Atbrīvojamies no grūtniecības laikā uzkrātajiem kilogramiem!

21. May 2018, 00:01 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Kas jādara, lai jaunā māmiņa pēc dzemdībām ātrāk atgūtu savu agrāko figūru? Fiziski daudz jākustas! Kā, cik daudz un cik bieži tas jādara, un ko vēl būtiski zināt par liekā svara samazināšanu, stāsta fizioterapeite Digne Vanaga. 

Tad, ja sievietes svars, kas gaidību laikā nācis klāt, nepārsniedz četrpadsmit kilogramus, pēc dzemdībām tas pazūd samērā ātri, un bieži jau mēnesi pēc dzemdībām sievietes atgūst savu normālo svaru, kāds tas bijis pirms mazuļa ieņemšanas.

Savukārt, ja grūtniecības laikā sievietes svars pārsniedz četrpadsmit kilogramus, svara mazināšanās process ir stipri ilgāks.

Nokristies svarā palīdz krūtszīdīšana!

Vieglāk iepriekšējo figūru atgūt ir tām jaunajām māmiņām, kuras bērnu zīda ar krūti. Ļoti bieži viņu svars samazinās pat par diviem, trim kilogramiem, salīdzinājumā ar to, kāds tas bijis pirms grūtniecības!

Turpretī, ja sievietei ir liels liekais svars, un papildus tam viņa bērniņu baro ar mākslīgo piena maisījumu nevis krūti, atbrīvoties no liekajiem kilogramiem būs daudz grūtāk. Tas prasīs daudz vairāk fizisko aktivitāšu un arī dzelžainu atteikšanos no trekniem un saldiem produktiem!

Daudz fizisko aktivitāšu

Galvenais, kas jāņem vērā, lai pēc dzemdībām ātrāk atgūtu agrāko figūru, ir jāveic regulāras fiziskās aktivitātes! Ik dienu, pusstundu, jaunajai māmiņai ieteicams veikt vai nu fizioterapeita iemācītus vai pašas apgūtus vingrinājumus, kas stiprinās dziļo muskulatūru.

Tāpat katru dienu ļoti svarīgas ir arī, apmēram, divu stundu ilgas pastaigas! Brīdī, kad mazulis ieslīdzis saldajā pusdienlaika miedziņā, mamma var izvest bērnu garā pastaigā. Ejot būs noslogota gan viņas sirds, gan kājas, tiks trenēti muskuļi un pastiprināsies vielmaiņa.

Kad būs redzami pirmie rezultāti?  

Kad mazulis sasniegs trīs mēnešu vecumu, ļoti iespējams, ka aktīvi trenējoties un staigājot, jaunā māmiņa jau būs zaudējusi visus grūtniecības laikā uzkrātos kilogramus! Tomēr, ja svars vēl nebūs gluži ideāls, šajā laikā noteikti jau būs jūtams, ka ķermenis kļuvis stingrāks un ir uztrenēti muskuļi.  

Savukārt tām jaunajām māmiņām, kuras grūtniecības laikā svarā pieņēmušās par vairāk kā četrpadsmit kilogramiem, treniņu un veselīga uztura rezultātā, agrāko svaru varētu izdoties atgūt pēc gada.

Vēl to, cik ātri vai lēnu samazinās grūtniecības laikā uzkrātie kilogrami, noteikti nosaka tas, vai sieviete dzemdējusi pati vai viņai veikts ķeizargrieziens!

Tad, ja sievietei veikts ķeizargrieziens, intensīvākiem treniņiem viņa varēs pievērsties tikai trīs mēnešus pēc dzemdībām. Tomēr līdz tam jaunā māmiņa var censties biežāk atcerēties ievilkt savu vēderpresi un pareizi turēt muguru!

Savukārt tad, ja sievietei bijušas dabiskas dzemdības, parasti nekādu problēmu nav, un treniņus var uzsākt jau visai drīz pēc mazuļa nākšanas pasaulē. Iespējams, ka pirmajā mēnesī, kamēr sieviete vēl aprod ar bērnu, vingrinājumu veikšanai atliks mazāk spēka un laika, tomēr sākot ar otro mēnesi, veikt ikdienas vingrinājumus jau ir ļoti ieteicams!

Māmiņu Klubs

Kādi ir Tavi ieteikumi, lai pēc grūtniecības ātrāk atgūtu agrāko figūru? Cik viegli vai grūti pēc grūtniecības samazināt svaru bija Tev?