30. jūnijā aicinām uz Lielo grūtnieču dienu! Piesakies un tiec pie garantētām dāvanām!

30. jūnijā aicinām uz Lielo grūtnieču dienu! Piesakies un tiec pie garantētām dāvanām!

29. Jun 2022, 00:36 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Šajā vasarā daudzām ģimenēm piepulcēsies ilgi gaidītie mazulīši, tāpēc, lai atlikušo laiku līdz mazā brīnumiņa ienākšanai pasaulē izmantotu lietderīgi, Māmiņu Klubs visas topošās māmiņas jau 30. jūnijā aicina uz Lielo grūtnieču dienu, kas norisināsies tiešsaistē, tā ļaujot speciālistu lekcijās piedalīties ikvienai interesentei no jebkuras vietas Latvijā vai citviet pasaulē.

Lielās grūtnieču dienas ietvaros tevi sagaida daudzas noderīgas lekcijas, tikšanās ar speciālistiem un, protams, arī garantētas dāvaniņas, kuras varēsi saņemt uz sev ērtāko Omniva pakomātu.

PIESAKIES LIELAJAI GRŪTNIEČU DIENAI ŠEIT

Lielās grūtnieču dienas programma

Lielās grūtnieču dienas programma:

10.20-11.00 Vecmātes atbildes uz topošo māmiņu biežākajiem jautājumiem par dzemdībām

Gaidību periodā tu, visticamāk, jau vairākkārt esi iztēlojusies, kādas būs tavas dzemdības. Tomēr, lai arī grūtniecības laikā noteikti esi lasījusi daudz informācijas par dzemdībām, aizvien ir vairāki neatbildēti jautājumi par to, kāds atbalsts sievietei pieejams dzemdību laikā. Tāpēc 30. jūnijā uz sarunu aicināsim vecmāti Inesi Kampusu, kura dalīsies ar praktiskiem padomiem par jautājumiem, kas saistībā ar dzemdībām interesē ikvienu grūtnieci – kas topošajai māmiņai pienākas dzemdību laikā, kādi palīglīdzekļi, atsāpināšanas veidi pieejami dzemdību iestādēs, kādas ir iespējamās dzemdību pozas u.c.

11.05- 11.55 Nabassaites cilmes šūnu potenciāls

Nabassaites cilmes šūnas ir jautājums, par kuru mūsdienās runā aizvien vairāk. Un kā gan savādāk, ja tā ir iespēja nodrošināt mūsu bērnu veselību nākotnē. Lielajā grūtnieču dienā tev būs iespēja satikt ginekoloģi Karlīnu Elksni, kura dalīsies informācijā par nabassaites cilmes šūnu izmantošanu mūsdienās.

12.00-12.40 Ūdens nozīme uzturā

Lai mēs ikdienā justos veseli, enerģiski un moži, ļoti liela nozīme ir ūdenim. Vai tu ikdienā izdzer pietiekami daudz ūdens? Kādu ūdeni dzeršanai izvēlēties un, galu galā, kādi ir triki, lai iedraudzētos ar ūdeni, to 30. jūnijā vaicāsim uztura speciālistei Annai Piskurjovai.

12.45-13.25 Jaundzimušā pūriņš vasarā

Dzemdībām vasarā ir savas priekšrocības – ar mazulīti varēsi jau pavisam drīz doties ratu pastaigās, nesatraucoties, ka laikapstākļi ir nelabvēlīgi, kā tas var būt gadījumos, kad mazulītis dzimst ziemā, kad laukā valda liels sals un puteņo. Tomēr, lai arī laukā saulīte un gaisa temperatūra lutina, ir vērtīgi ieklausīties speciālista ieteikumos, ko likt pūriņā mazulītim, kurš dzims vasarā. Ar ieteikumiem dalīsies ārste Irēna Putniņa.

13.30-14.10 Liekais svars grūtniecības laikā

Svara pieaugums, gaidot mazuli, ir gluži loģisks. Tomēr kādām jābūt veselīgām, topošās māmiņas svara izmaiņām, palielinoties grūtniecības laikam, to skaidros Rdzn ginekoloģe, dzemdību speciāliste Līva Ķīse, atklājot interesantus faktus par Latvijā veikto pētījumu, kas uzsver liekā svara problemātiku topošajām māmiņām.

14.15-14.55 Kā piedzīvot skaistas dzemdības un mazināt dzemdību kontrakciju sāpes

Ikviena topošā māmiņa vēlas skaistas dzemdības. Lai satikšanās brīdis ar bērniņu tāds patiesi būtu, 30. jūnijā uz sarunu aicināsim starptautiski sertificētu dūlu, Latvijas Dūlu Apvienības valdes priekšsēdētāju Eviju Ridūzi – Skujiņu, kura stāstīs par domāšanas veidu, kas palīdzēs dzemdības ieraudzīt pavisam citā gaismā, jo dzemdības ir skaists mirklis, kuru jāpiedzīvo nevis jāiztur vai jāpārdzīvo. Tāpat arī dūla dalīsies ar padomiem, kā mazināt kontrakciju sāpes vai vismaz mainīt savu uztveri par sāpju intensitāti.

15.00-15.40 Māmiņa un tētis mazuļa pirmajā dzīves gadā

Brīdī, kad pasaulē nāk mazulis, jūs ar partneri piedzimstat pavisam citā lomā – jūs kļūstat par tēti un mammu. Kādas ir vecāku lomas un sajūtas mazuļa pirmajā dzīves gadā, kādas problēmsituācijas, iespējams, jums ir priekšā, un kādus risinājumus tajās meklēt, Lielajā grūtnieču dienā stāstīs psiholoģe, kognitīvi biheiviorālā psihoterapeite un supervizore Diāna Zande.

15.45-16.25 Pirmās palīdzības ABC bērnam

Situācijas, kad nepieciešams sniegt bērnam pirmo palīdzību, novēlam nevienam nepiedzīvot, tomēr dzīvē neko nevar paredzēt, tāpēc ir labi, ja zini, kā rīkoties dažādās kritiskās situācijās. Lai uzzinātu svarīgākos aspektus par pirmās palīdzības sniegšanu bērnam, lietderīgi būs ieklausīties ģimenes ārstes Jekaterinas Āboliņas stāstītajā.

16.30-17.10 Grūtnieces stājas ietekme uz zīdaiņa psihomotoro attīstību nākotnē

Grūtniecība ir burvīgs laiks, kad sievietes ķermenis un tā biomehānika mainās. Sievietei mainās kustību stereotipi un pat mainās stāja. Asimetrija stājā var ietekmēt gan mazuli puncī, gan dzemdību procesu, gan mazuli pēc dzimšanas. Grūtnieču dienā fizioterapeite Kristīne Asonova atklās profilaktiskos vingrinājumus, kas ļaus saglabāt staltu stāju un izvairīties no veselības sarežģījumiem. 

17.15-17.55 Fizioloģiskās un nefizioloģiskās pārmaiņas grūtniecības laikā un pēcdzemdību periodā

Mazuļa gaidīšanas laiks ir īpašs, ne tikai emocijām, bet arī pārmaiņām bagāts laiks ikvienas sievietes dzīvē. Grūtniecība ir pārbaudījums sievietes ķermenim un mainās it viss- ķermeņa aprises, parādās strijas, pieaug svars.. Ginekoloģe, dzemdību speciālists Veselības centrs 4, Ogres rajona slimnīca, P. Stradiņa KUS, RSU Dr. Jeļizaveta Murzina savā lekcijā 30.jūnijā pastāstīs vairāk par fizioloģiskām un nefizioloģiskās pārmaiņām grūtniecības laikā un pēcdzemdību periodā.

PIESAKIES LIELAJAI GRŪTNIEČU DIENAI ŠEIT

Ko saņemsi, piesakoties Grūtnieču dienai:

  • vairākas topošiem vecākiem aktuālas lekcijas par 1 lekcijas cenu 
  • atbildes uz sev svarīgiem jautājumiem no zinošiem speciālistiem;
  • iespēju skatīties pasākumu ierakstā vēl 10 dienas pēc tiešraides;
  • DĀVANIŅAS tuvākajā OMNIVA pakomātā no Māmiņu Kluba atbalstītājiem*;
  • iespēju skatīties pasākumu no jebkuras vietas gan Latvijā, gan pasaulē;
  • balvu izspēli pasākuma laikā visas dienas garumā

Kad notiks? 30.jūnijā

Kur notiks? www.maminuklubs.lv

Cik maksā? € 25

Aizpildi pieteikumu, veic apmaksu ar norēķinu karti, pasākuma dienā saņem saiti uz tiešraidi un tiekamies Grūtnieču dienā!

*Aizpildot pieteikumu, komentārā norādi sev tuvāko OMNIVA pakomāta adresi dāvaniņas saņemšanai.