Vai placenta piedzimst pati? Lasi atbildi un piesakies uz Topošo Vecāku skolu!

16. Jan 2011, 21:23 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Daudz un dažādi ir topošo māmiņu jautājumi gan par veselīgu grūtniecību, gan dzemdībām. Par placentas piedzimšanu konsultē vecmāte Baiba Zelka.

3

Vecmāte Baiba Zelka

 

Placenta parasti piedzimst pati un neviens ārsts to nespiež. Situācijas, kad ir vajadzīga kāda medicīniskā iejaukšanās ir tad, kad placenta neatdalās pati. Tātad ja placenta neatdalās pati, tad tā nekādā veidā nevar pati izdalīties. Šādos gadījumos ir medicīniska iejaukšanās, lai placentu atdalītu un pēcāk izvadītu no dzemdes.

 

Parasti pēc dzemdībām gaida līdz 40 minūtēm un ja nekas nenotiek, tad ilgāk negaida. 40 minūtes ir laiks, kad var gaidīt līdz placenta atdalīsies un izvadīsies, jo izvadīties nevar tas, kas nav atdalījies.

 

Uzdod arī Tu savu jautājumu par grūtniecības veselīgu norisi vai dzemdībām, rakstot uz kristine@maminuklubs.lv!

 

PIESAKIES UZ TOPOŠO VECĀKU SKOLU PIE VECMĀTES BAIBAS ZELKAS, AIZPILDOT ANKETU!

Aprīlī viņa Topošo Vecāku skolas nodarbības sāks vadīt 13. un 19.aprīlī!

 

Vairāk par Topošo Vecāku skolu lasi šeit!

09. Apr 2010, 23:52

Man izvilka laikam placentu, jo neko nebija jāspiež vienkārši palūdza dupsi piepacelt uz augšu. Nomocīta nebiju gan man viss ātri bija ! Dzemdības ilga 3h. Vienīgi pēdējā stunda bija nepatīkamāka. Tikai , kad placentu izvilka ļoti un intensīvi spaidija vēderu, lai viss iztīrās. Pēc kādām 3h nāca arī uz palātu vēl paspaidīti, patīkami nav. Bet paldies to ir jādara, lai vēlāk nav jāiet uz tīrīšanu☹((

09. Apr 2010, 15:03

Viss labākās atsauksmes par šo vecmāti 😀

09. Apr 2010, 13:21

man placenta "piedzima" momentā, uzreiz pēc bērna, bet bija asiņošana, nācās kaut ko špricēt un pie sistēmas likt.