Vai grūtniecības laikā vitamīni jālieto visu laiku?

Vai grūtniecības laikā vitamīni jālieto visu laiku?

12. Aug 2011, 17:14 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Vai grūtniecības laikā vitamīni būtu jālieto nepārtraukti visu laiku, vai arī periodiski? Konsultē vecmāte Inese Kampuse.

 

Jautājums:
Vai grūtniecības laikā vitamīni būtu jālieto nepārtraukti visu laiku, vai arī periodiski? Kā ir ar kalcija preparātu lietošanu? Vai sintētiskos vitamīnus var aizstāt ar dabiskajiem?

 


 

Konsultē vecmāte Inese Kampuse:

Grūtniecības laikā ir labi, ja lietojam vitamīnus, bet tos var lietot periodiski, ja uzturā lietojam augļus, dārzeņus, ēdam pilnvērtīgu uzturu un it sevišķi tos augļus un dārzeņus, kas izauguši mūsu Latvijas dārzos! Šajā laikā vitamīnus var nedzert, jo organismu nevajadzētu pārslogot ar vitamīnu bagātību. Katrs sievietes organisms ir individuāls un vienreizējs, vitamīnu lietošanu varētu variēt individuāli. Pārrunājot šo jautājumu ar savu vecmāti vai ārstu, nonāksiet pie abām pusēm pieņemama varianta. Mans ieteikums būtu vitamīnus lietot pēc dzemdībām, jo šādā veidā spēsim palīdzēt pašas sev, neizraisot nekādas alerģiskas izpausmes bērnu barojot ar krūti! Parasti pašas sievietes organisms nosaka to, kas viņam vajadzīgs! Kalcija preparātus būtu labi pārtraukt apmēram mēnesi pirms dzemdībām!

DZEMDĪBU SAGATAVOŠANAS KURSI AR LABĀKAJIEM LATVIJAS SPECIĀLISTIEM!