Siguldā atkal būs valsts apmaksātas fizioloģiskās dzemdības

Siguldā atkal būs valsts apmaksātas fizioloģiskās dzemdības

02. May 2012, 21:15 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

No 2009.gada 1.septembra valsts pārtrauca apmaksāt dzemdības Rīgas rajona slimnīcā. Tie Siguldas novada un apkārtnes iedzīvotāji, kuri paši nespēja apmaksāt šo pakalpojumu, bija spiesti izvēlēties bezmaksas dzemdības Rīgā vai Cēsīs. 



Siguldas novada Dome un SIA „Rīgas rajona slimnīcas” vadība vairākkārtīgi vērsās Veselības ministrijā ar aicinājumu atjaunot valsts apmaksātas dzemdības Rīgas rajona slimnīcā, bet nesekmīgi. „Neskatoties uz to, mūsu slimnīcā 2010.gadā maksas dzemdībās, nāca pasaulē 207 mazuļi. Tas liecina par slimnīcas kolektīva augsto profesionalitāti un mājīgo dzemdību nodaļu”, atklāj Rīgas rajona slimnīcas valdes loceklis Valdis Siļķe. 


Siguldas novada Domes priekšsēdētāja vietnieks Jānis Zilvers: „Šī gada 3.martā Siguldā viesojās Veselības ministrijas izveidota darba grupa slimnīcas darba optimizācijai, kura bija patīkami pārsteigta par Rīgas rajona slimnīcas sniegto pakalpojumu kvalitāti, tajā skaitā sekmīgi strādājošo Dzemdību nodaļu. Pateicoties mūsu neatlaidībai un Veselības ministrijas vadošo darbinieku izpratnei, no šī gada 11.jūlija pēc divu gadu pārtraukuma atjaunos valsts apmaksātas fizioloģiskās dzemdības visām klientēm Rīgas rajona slimnīcā. Priecājos, ka Siguldas novada iedzīvotājām būs iespēja tik svarīgā dzīves brīdī būt tuvu savām mājām un ceru, ka tas palielinās jauno siguldiešu skaitu”.