Seksuāli pievilcīga savam partnerim arī pēc dzemdībām

Seksuāli pievilcīga savam partnerim arī pēc dzemdībām

27. Jul 2013, 00:01 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

„Vai pēc dzemdībām, ja partneris ir mani redzējis dzemdējam, viņš vairs neiekāros mani?” nobažījusies ir kāda lasītāja. Savā pieredzē un viedoklī dalās psiholoģe Diāna Zande.

„Pašreiz ir pagājušas tās dienas, kad partneris sēdēja uzgaidāmajā telpā, smēķējot cigāru un gaidot, kad sieva piedzemdēs,” stāsta psiholoģe. „Mūsdienās dzemdību zālē partneris bieži ir līdzās savai sievai, turot viņas roku un atbalstot kā fiziski, tā emocionāli, kopīgi piedzīvojot bērniņa dzimšanas brīdi.”

Protams, daļa vīriešu var būt šokēti, redzot, kā bērniņš minūti pa minūtei tuvojas ārpasaulei līdz jau ir redzama mazuļa galviņa, un, iespējams, pirmajās mīlēšanās reizēs var būt uzburtas atmiņu „ainiņas”, kā notika dzemdībās.

„Ja sieviete ir nobažījusies,kā partneris reaģēs bērniņa dzemdībās, es iesaku kopīgi noskatīties kādu skaistu dzemdību filmu vai video, lai zinātu, kam sagatavoties,” ierosina Diāna Zande. „Un ja partneris ir skeptiski noskaņots, sakot, ka tas ir pārāk šausmīgi, pastāsti un nomierini viņu, ka partneris nebūs vecmātes vai ārsta asistents tur, kur notiek viss process, bet gan viņam būs jātur partneres roka, jāelpo līdzi un galu galā jāatrodas galvgalī."

Ir vīrieši, kuri paliek nelokāmi un uzskata, ka dzemdību zālē viņiem nav ko darīt. Tādā gadījumā akceptē un respektē viņa jūtas, pieņemot viņa lēmumu. Pretējā gadījumā, iespējams, ka viņu patiesi var ietekmēt tas, kādas seksuālās attiecības jums būs pēc mazuļa nākšanas pasaulē.

„Parunājiet par savām sajūtām, samaziniet guļamistabā apgaismojumu un drīz vien uzradīsies arī īstais noskaņojums, lai pamīlētos,” iedrošina psiholoģe.

Kristīne Damškalne, www.maminuklubs.lv

 

Vai Tava partnera piedalīšanās/nepiedalīšanās dzemdībās ietekmēja, kāds jums bija sekss pēc dzemdībām?

PIESAKIES UZ DZEMDĪBU SAGATAVOŠANAS KURSIEM ŠEIT!