Otrā grūtniecība ātri pēc pirmā bērniņa

Otrā grūtniecība ātri pēc pirmā bērniņa

16. May 2011, 13:22 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Bieži vien, kad ģimenē viens mazais jau skraida, daudzi vecāki sāk domāt par otro bērniņu. Māmiņu Klubs saņēmis kādas māmiņas vēstuli un jautājumu par to, kā apzināti palikt stāvoklī, lai bērniem būtu maza gadu starpība. Konsultē ginekoloģe Margarita Puķīte.

 

Jautājums:

Mūsu bērniņam pašreiz ir 7 mēneši un es baroju mazo ar krūti. Tomēr vairāku apsvērumu dēļ mēs abi ar vīru vēlētos jau otru bērniņu. Mēnešreizes vēl nav atsākušās, tā kā nezinu, vai maz ir iespējams man palikt stāvoklī. Ko jūs ieteiktu? Kā palikt stāvoklī? Ko darīt ar krūts barošanu?

Konsultē ginekoloģe Margarita Puķīte:

 

Sieviete var palikt stāvoklī arī barojot ar krūti, bet uzreiz ir pretjautājums- vai sieviete ir gatava ziedot pienu šim mazulim, atteikties no krūts barošanas, lai atsāktos ovulāciju. Tomēr arī pavisam droši nevar pateikt, kurā brīdī, beidzot krūts barošanu, var atsākties ovulācija. Šai sievietei ieteiktu neizsargāties un varbūt tiešām izdodas pierunāt likteni un veiksmīgi palikt stāvoklī.

 

Ja līdz 6 mēnešiem māmiņa ir ekskluzīvi barojusi mazuli ar krūti, tad tagad var mēģināt samazināt ēdienreižu skaitu, ieviešot piebarojumu. Tajā brīdī var nostrādāt olnīcu darbība un ātrāk notikt apaugļošanās.

 

Tomēr vienmēr jārēķinās, ka šī otra grūtniecība var iedragāt sievietes organisma veselību. Ideālā starpība starp vienām dzemdībām līdz nākamā bērniņa plānošanai būtu 1 gads un 9 mēneši, lai organisms atjaunotos.

 

Veiksmi māmiņai, otro bērniņu gaidot!

Kristīne Damškalne, Māmiņu Klubs

 

Kāda, Tavuprāt, ir ideālā starpība starp grūtniecībām?

 

1

03. Aug 2010, 13:23

Tas tiešām ir katra paša ziņā. Mans vīrs saka, ka viņš gribēt jau tagad otru mazuli 😃 Kaut mūsu meitiņai vēl ir tikai 2 mēnesīši. Bet es pati vēl otru negribu, jo gribas tā īsti izucināt, izauklēt pirmo. Otru bērniņu plānoj ne ātrāk kā pēc 4-6 gadiem.

Kristīne Māmiņuklubs.lv Kristīne Māmiņuklubs.lv 03. Aug 2010, 12:51

mar4a, varbūt vari padalīties savā pieredzē un grūtniecības stāstā? Iesūti ziņu, spiežot uz podziņas labajā malā "Kļūsti par Māmiņu Kluba autoru"!

taschinka taschinka 03. Aug 2010, 11:12

Tas ir katra pasa zina,bet es uzskatu,ka tomer kermenim ir jaatpusas kadus 3 gadus noteikti.Bet tas jau atkarigs no cilveka,es piemeram pec 3 gadiem vel neesmu gatava,gan fiziski,gan garigi.