Ko darīt, ja mazulis kavējas ierasties pasaulē? Piesakies uz Dzemdību sagatavošanas kursiem!

Ko darīt, ja mazulis kavējas ierasties pasaulē? Piesakies uz Dzemdību sagatavošanas kursiem!

17. Jan 2011, 19:43 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Konsultē Rīgas Dzemdību nama vecmāte Baiba Zelka.

3

Vecmāte Baiba Zelka

 

Ne vienmēr šī robeža – 42 nedēļas- nozīmē, ka bēbītis kavējas. Noteikti būtu jāskatās, cik garš un regulārs ir menstruālais cikls. Ja ir vairāk par 30 dienām  menstruālajā ciklā, tad mazulis puncī var sēdēt ilgāk un viņam nekas nenotiks.

 

Biežāk problēmas ir ar nepareizi sarēķinātiem dzemdību laikiem pēc mēnešreizēm, tāpēc jāskatās arī USG izmeklējumi līdz 12. nedēļai, kas līdz šim laikam visprecīzāk nosaka grūtniecības laiku.

 

Ovulācija, pirmās kustības, sievietes sajūtas par to, kad viņasprāt pasaulē varētu nākt mazulis, īstais bērniņa ieņemšanas datums (ja sieviete to zina)- arī šie faktori var ietekmēt grūtniecības ilgumu un ne vienmēr 42 nedēļās mazulis ir pārnēsāts.

 

Ja cikls ir garš un neregulārs, tad šī pirmā sonogrāfija līdz 12.nedēļai būtu jāņem vērā kā galvenā vadlīnija, nosakot grūtniecības laiku. Savukārt pēc 40. nedēļas es iesaku veikt ultrasonogrāfiju un skenēšanu ar dopleri, kas skatās padziļināti, ko dara bērniņš, nabassaites asinsriti un to, kas notiek ar ūdeņiem. Ja skeneris ar dopleru ir labs, tad gaida tik ilgi, cik var pagaidīt.

 

PIESAKIES UZ DZEMDĪBU SAGATAVOŠANAS KURSIEM!