Iepazīstamies, esmu Kundalinī jogas skolotāja grūtniecēm un jaunajām māmiņām!

Iepazīstamies, esmu Kundalinī jogas skolotāja grūtniecēm un jaunajām māmiņām!

28. Jun 2012, 16:04 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Labdien!


Mani sauc Agnese un es esmu Kundalinī jogas skolotāja grūtniecēm un jaunajām māmiņām. Man ir divi bērni, suns un kaķis, es dzīvoju meža vidū, klusā un harmoniskā vidē, pašradīta jampadrača pašā viducī. Man ir par maz laika, spēka un miega. Bet es gribu būt laimīga un es varu droši teikt, ka tāda arī esmu.

 

Ar jogu tā pa īstam un nopietni iepazinos, kad gaidīju savu dēlu un apmeklēju hatha jogas nodarbības grūtniecēm. Tā kā esmu diezgan ugunīgas dabas un nepacietīga, šīs nodarbības man ātri apnika, jo pēc trešā apmeklējuma reizes es jau zināju, kura poza, kurai sekos, kas tālāk notiks utml. Man bija garlaicīgi, bet gāju, zobus sakodusi, jo „bērnam to vajag” (tagad es zinu, ka tā nav taisnība).  

 

Tad, kad varēju izbrīvēt pietiekami daudz laika vienai jogas nodarbībai bez bērna, atklāju Kundalinī jogas nodarbības. Un iemīlējos. Šis jogas veids ir dinamisks, enerģētisks un, varētu pat teikt, majestātisks. Tā ir daudzdimensionāla, un katrs tajā var atrast kaut ko sev, bet es šobrīd šajā uzskatu sistēmā rodu visas nepieciešamās atbildes.

Kundalinī jogu uz Rietumu pasauli atveda Jogi Badžans (vien 1969.gadā), līdz tam tā bija slepena arī Indijā, kur ar to nodarbojās vien augstmaņi. Viņš veltīja visu savu dzīvi, lai ar šo jogas veidu iepazīstinātu pasauli, un es esmu viņam par to ļoti pateicīga. Kundalinī jogā ir vingrinājumi ķermenim, mantras, meditācijas un elpošanas vingrojumi, un tas viss ir precīzi aprakstīts, kā tas ir veicams un kādu rezultātu tādējādi var sasniegt. Un galvenais mērķis ir ļaut cilvēkam dzīvot savu dzīvi apzināti. Tā ir kā tehnoloģija laimīgai dzīvei. 

 

Tādēļ es varu teikt, ka gan gribu būt laimīga, gan tāda esmu. Es praktizēju šo jogu, cik vien man laiks un spēki to ļauj apvienot ar divu mazu cilvēku audzināšanu. Es neesmu nekāds guru, kurš sēž tumšā alā un gadiem meditē. Bet es esmu uzkrājusi pietiekami daudz zināšanu, lai ar tām dalītos ar jums. Viena no šīs jogas pamatvērtībām ir tā, ka to var praktizēt jebkurš, to var integrēt jebkuras ģimenes dzīvē. Kundalinī joga ir pieredzes joga, to praktizējot cilvēks maina savu apziņu, dzīvo apzināti. 

 

Kad gaidīju savu meitiņu, praktizēju šo jogu kopā ar vīru, un tā ir fantastiska pieredze. Mana meita ir gaidīta un laista šajā pasaulē saskaņā ar jogu tradīcijām, tādējādi savās grūtnieču nodarbībās varu dalīties arī ar savu personisko pieredzi. 

 

Ko man deva šī pieredze? Pirmkārt, saikni ar gaidāmo bērnu. Otrkārt, dzīvesziņu, pieeju kolosālām zināšanām vai viedumam, kurš (par lielu pārsteigumu!) ir mums visām pieejams, jo atrodas mūsos! Treškārt, dziļu ticību un pārliecību, ka mēs esam dievišķas būtnes. Laikā, kad gatavojos laist pasaulē bērnu, mani ļoti mierināja atziņa, ka pasaule un cilvēki ir labi. Nu tas viss ir no filozofiskās dimensijas, kas man bija ļoti svarīga, bet pavisam praktiski - es iemācījos saprast savu ķermeni, tā iespējas. 

 

Es sapratu, ka savu omu nosaku es pati un iemācījos arī to, kā to mainīt (ar elpu - cik vienkārši!). Un, nobeidzot, pats galvenais, kas ir svarīgs jebkurai sievietei – es mācījos sadzīvot ar sāpēm. Un atklāju sevī fantastiskus enerģijas krājumus, stingru kodolu, par kādu man pašai nebija ne jausmas, ka tāds manī ir. Un tāds ir katrā no mums, bet, lai to atklātu, ir vajadzīga neliela piepūle, mazliet drosmes un uzdrīkstēšanās. 

 

Es novēlu, lai katra sieviete atklāj sevī šo spēka un vieduma pirmavotu, un aicinu kopīgi iet pa šo jaunatklāsmes ceļu.

 

Vairāk par jogas centru lasi šeit!>>

Sandija Māmiņu Klubs Sandija Māmiņu Klubs 04. Sep 2012, 23:01

es arī praktizēju Kundalini jogu - fantastisks, efektīvs jogas veids! Būs interesanti lasīt Tavus bogus par jogu grūtniecēm!