Grūtniece vai vienkārši tukla sieviete?

Grūtniece vai vienkārši tukla sieviete?

27. Mar 2011, 20:51 Kristīne Māmiņuklubs.lv Kristīne Māmiņuklubs.lv

Lai gan līdzīga diskusija par grūtnieci un sabiedrisko transportu bija jau publicēta kādu laiku atpakaļ, nevarēju nepastāstīt pāris dienas atpakaļ pieredzēto.

 

Braucu sabiedriskajā transportā pašā rīta agrumā, kad visi taisās uz darbu. Es kā sieviete saprotu, ka sieviete, kas man stāv blakus, ir grūtniece. Viņa dīdās šā un tā, redzu, ka viņai grūti, bet blakus sēdošie vīrieši nekādi nereaģē.

 

Tad nu neizturēju un jautājumu: "Vai gadījumā grūtniece nebūtu jāpalaiž sēdēt?" Uz mani paskatījās ar TĀDĀM acīm un teica: "Kā tad es varu zināt, ka viņa ir grūtniece? Viņa tikpat labi var būt vienkārši resna!"

 

Nu ok, sieviete nebija no skaliņiem, bet tomēr- puncītis ir skaidri redzams un tā nav nekāda riepiņa uz vēdera no pārlieku lielas ēšanas! Acīmredzot sievietēm- grūtniecēm jātēlo vārgās un jāizliekas, ka viņām paliek slikti, lai tikai izcīnītu vietu sabiedriskajā transportā!

 

Bet es kā sieviete taču saprotu, cik grūti ir stāvēt kājās sabiedriskajā transportā, kad nomoka slikta dūša un pietūkušas kājas un vienmēr palaižu..

 

Kā pret Tevi izturas sabiedriskajā transportā? Kādi ir Tavi novērojumi- vai topošās māmiņas tiek palaistas sēdēt?

09. Jun 2010, 22:15

Liekas, ka Latvija izceļas ar visu ko, sākot jau no krīzes un beidzot ar pieklājības normām un kultūru. Mīļās māmiņas, ko mēs brīnāmies par tiem cilvēkiem, kas tiešām ir nepieklājīgi un var tik vieglprātīgi izturēties pret sievietēm stāvoklī, kaut vai runājot par šo gadījumu sabiedriskajā transportā. Mēs audzinām nākamos dēlus un meitas un mūsu misija ir ielikt viņiem pamatus par cilvēku savstarpējām attiecībām.Dzīvoju
ārzemēs un varu teikt, ka cilvēki šeit ir daudz iejūtīgāki un pieklājīgāki pret veciem cilvēkiem un grūtniecēm sabiedriskajā transportā. Arī man vienmēr tiek piedāvāta vieta apsēsties, pat, ja ir daudz pasažieru transportā. Tā lūk!

09. Jun 2010, 18:24

sabiedrisko transportu neesmu izmantojusi, bet mani vienmēr tracina cilvēki, kas izmanto nepamatoti Maximas kases, kas domātas grūtniecēm un vecākiem ar bērniem, parasti eju un pasaku ka šī kase nav jums domāta, tāpēc lūdzu palaist mani pa priekšu, parasti gan tieši vecās tantiņas kaut ko nomurkšķina pretī, bet pārējie neko. Vienreiz gan biju patīkami pārsteigta, kad bariņš ar jauniem puišiem, kas redzēja, ka esmu stāvoklī uzreiz tik laipni atbrīvoja kasi, palīdzēja vēl grozu uzcelt uz augšu u.t.t. puiši bija tā ap 20, tik laipni un priecīgi, ka varēja palīdzēt 😀)

09. Jun 2010, 12:14

Nu jau maniem puišiem ir 6 mēneši, bet vienu gadījumu sabiedriskajā transportā atcerēšos visu dzīvi.
Biju grūtniecības 4 vai 5 mēnesī, par cik gaidīju dvīņus, puncis bija jau diezgan liels un pamanāms. Tajā rītā nevarēju sagaidīt autobusu,tāpec nolēmu braukt ar mikriņu. Kā jau no rīta brīvu vietu nav, tadnu es stāvēju kājās, bet blakus sēdēja vīrietis tā ap gadiem 40, paskatījās uz mani no augšas un uzvaicāja :"Jūs bērniņu gaidiet?" Saņēmis apstiprinošu atbildi, vīrietis smagi nopūtās un sacīja "Jums gan grūti " un mierīgi sēdēja tālāk.
Lai cik paradoksāli tas nebūtu, bet apsēsties deva krievu tautības puiši. Pārējie labāk izvēlas neredzēt.

09. Jun 2010, 10:20

Njā,tā tiešām mūsdienās ir liela problēma☹
Man atkal pirmdien gadījās tā. Barucām ar meitiņu(11 mēneši) autobusā. Autobuss pilns,visas vietas aizņemtas. Stāvu ar mazo rokās. Neviens nepalaiž apsēsties. Tā arī nostāvējām kādas 4 pieturas,līdz kamēr kāds kāpā ārā un mēs varējām apsēstiesies.

09. Jun 2010, 09:25

Jā...piekritu,pasjas maminjas piedavas apsesties,jo zin,kaa ir un cik gruuti ir nostavet..un ja veel gadas satregums,kuraa jasež..tas nu nav patikami☹

09. Jun 2010, 09:24

Jā vajag audzināt mazos vīriešus , lai izaug par pieklājīgiem cilvēkiem. Man arkal tieši vīrieši laida apsēsties, bet sievietes pagrieza galvu uz otru pusi un izlikās neredzam😤

Tad atkal vienā citā diskusijā sieviete, kura pati ir bijusi stāvoklī tā "nolika" sievieti grūtnieci kura stāstija par attieksmi sabiedriskajā. Redziet nevajag braukt ar sabiedrisko transportu , ja kaut kas neapmierina. Nav ko uzbaroties kā begimotam! Un nevajag jau tēlot kaut kādas ņergas kāpēc grūtniece jālaiž sēdēt??? Uz to cita sieviete atbildējā , bet taču grūtniecēm ir slikta dūša kājas pamsts grūti stāvēt. Uz ko sieviete atbildēja a nav ko rīt pa diviem, tad nebūs grūti. Baruc ar savu mašīnu vai palūdz lai vīrs ved uz darbu!!!

Pēc šīs diskusijas man radās iespaids, ka sieviete ir ļoti dusmīga, ka iespējams viņai esot stāvoklī kāds ko tādu ir pateicis!!! Tad tagad atriebjas visām grūtniecēm skumīgi☹

Kristīne Māmiņuklubs.lv Kristīne Māmiņuklubs.lv 09. Jun 2010, 09:12

Jā, piekrītu, Olga! Viss ir mūsu rokās, lai mūsu mazie vīrieši izaugtu par kārtīgiem vīriešiem!

Kristīne Māmiņuklubs.lv Kristīne Māmiņuklubs.lv 09. Jun 2010, 09:06

Laikam tiešām tikai pašas māmiņas saprot, ko nozīmē būt stāvoklī, un piedāvās apstēsties...

09. Jun 2010, 09:00

Atceros,kad es braucu no rita uz darbu ar savu 2gadigo meitinju autobusaa....mums atbrivoja vietinju,jo mazaa autobusa nostaveet nevareja..tacju,paris pieturas veelak,skatos ka iekaap grutniece nu apmeram jau 9 meenesi..bet neviens no sedosjajiem viriesjiem vai sievietemm nereage uz to,ka vinjai gruuti nostavet☹
Tad nu sarunajam ar meitinju,ka palaidisim grutnieci mees apsesties,bet meitinja pastaves kajas😀Grutmiece bija looti pateiciga😀