Apsārtums, nieze, sūrstēšana tur lejā... Kas to izraisa?

Apsārtums, nieze, sūrstēšana tur lejā... Kas to izraisa?

07. Sep 2011, 14:05 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Lūk, seši tipiskākie iemesli, kas visbiežāk ir nepatīkamā kairinājuma un diskomforta intīmajā zonā cēloņi.

 

 

Sārmainas ziepes vai dušas želejas ar agresīviem mazgāšanas līdzekļiem var bojāt ādas skābes aizsargslāni un izraisīt kairinājumu. Konservanti un aromātvielas, ko satur daudzas mitrās salvetes un intīmās zonas aerosoli, var izraisīt ne tikai kairinājumu, bet pat alerģiju. Jāuzmanās arī ar apmatojuma noņemšanas krēmiem. Bieži to sastāvi ir maigajai intīmajai ādai pārāk agresīvi. Hlors. Ja esi aktīva peldbaseina apmeklētāja, savas intīmās zonas kopšanai pievērs īpašu uzmanību, jo hlors, kas izmantots baseinā kā dezinfekcijas līdzeklis, pamatīgi ietekmē arī dabisko ādas aizsardzības slāni. Arī berze var izraisīt ādas kairinājumu. To var radīt raupjš tualetes papīrs ar augstu kokšķiedru saturu vai pārāk šauras bikses, stringi vai pat bikšu valkāšana bez apakšveļas. Pēc seksa ādas kairinājums ārējā intīmajā zonā un maksts ieejas daļā nav retums. Ja šī zona ir jutīga, pirms dzimumattiecībām un arī pēc tām ieteicams izmantot aizsargkrēmu vai ziedi. Pret maksts sausumu palīdzēs slīdvielas. Arī urīna un izkārnījumu atliekas var kairināt ādu. Ne velti jau no mazotnes esam mācītas – katru reizi pēc tualetes apmeklējuma izmantot tualetes papīru.

 

Sieviešu Kluba izvēle:


Vagisan Intime Wash Lostion, kas satur dabīgās piena sūkalas un kumelīšu ekstraktu. Tas nomierina ādu un novērš kairinājumu. Ziepes nodrošina ādai piemērotu pH līmeni –apmēram 5,0. Ļoti ekonomiskas – vienai mazgāšanas reizei pietiek ar zemesrieksta lieluma ziepju daudzumu.

 

Vagisan mitrinošs krēms ārējiem dzimumceļiem un maksts sausuma gadījumā. Nesatur hormonus. Tā kā tā iedarbība ir eļļa – ūdenī, to var lietot arī lietojot hormonaizstājējterapijas (HAT) medikamentus un lateksa prezervatīvus. Neietekmē spermas kvalitāti.

 

Kintija Bulava, www.sieviesuklubs.lv