35 gados pārāk veca, lai radītu bērnus?

35 gados pārāk veca, lai radītu bērnus?

10. Jun 2012, 13:02 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Ārzemēs uzskata, ka 35 gadi ir pārāk liels vecums,lai laistu pasaulē pēcnācējus. Vai tiešām esmu par vecu? Atbild medicīnas sabiedrības „ARS” ginekoloģe Kristīne Ķempe.


Jautājums:

Meklēju te kur un kam pajautāt: Lieta tāda, ka esmu 35 gadus jauna un 2 gadus kā otrajā laulībā. No pirmās laulības man ir 2 bērni, vecākajam jau 16, bet jaunākajai 9 gadiņi. Jau 6 mēnešus ar vīru cenšamies ieņemt mazuli. Vīram no iepriekšējām attiecībām bērnu nav un arī tagad nekādi nevaram tikt pie gaidīta bērniņa. Nedzīvoju LV, ārsti mums ir īpatnēji, pateica, ka esmu veca, lai radītu bērnus! Nobimbājusies esmu katru mēnesi, kad sākas menstruācijas, kas ir visai neregulāras no 24-38 dienām. Tāpēc cenšamies katru dienu un katru dienu ceram, ka nu beidzot, bet nekā! Vai tiešām esmu jau veca bērniņam? Ģimenes ārstu nevaru pierunāt uztaisīt analīzes, nemitīgi mani atgrūž! Vīrs jau arī paliek nejauks un nervozs, mūsu attiecības iet uz sabrukšanu. Vai kāds ko var ieteikt, lai tomēr saulīte ienāk mūsu ģimenē?

 

 Atbild medicīnas sabiedrības „ARS” ginekoloģe Kristīne Ķempe.

 

Sveika. Domāju, ka esi vēl gana jauna, lai spētu radīt pēcnācējus. Tavā situācijā ieteiktu saglabāt mieru un ķerties vērsim pie ragiem, t.i. veikt veselības pārbaudes: varbūt, laikam ejot, ir radušās kādas saslimšanas vai pārmaiņas, kas ir par šķērsli grūtniecībai, tādēļ ieteiktu rūpīgi izmeklēties gan pašai, gan vīram. Vislabāk būtu griezties pie speciālistiem - ginekologa, urologa. Lai veicas!

 

Vizīti pie dr. Kristīnes Ķempes varat pieteikt pa tālruni  67201007!

13. Sep 2011, 11:34

Man gan vienmēr licies, katieši LV joprojām pastāv uzskats, ka dzemdēt pēc 30 jau ir par vēlu. Savukārt ārzemēs tieši tad daudzi pāri beidzot nolemj pievērsties bērniņa radīšanai, jo ir nodrošinājuši sev un mazulim gan mājas, gan materiālu labklājību.
Arī es pievienojos meitenēm un saku, ka noteikti neesi par vecu. Galvu augšā!!! Ja rodas kādas aizdomas, izstaigājiet ar vīru ātrsus, pārliecinieties par savu veselību un, kad mazais būs izdomājis pieteikties, drīz vien māmiņa to sajutīs. Lai izdodas!!! 😀 👍

12. Sep 2011, 16:36

Pamainiet apstākļus, aizbrauciet ceļojumā un neiespringstiet uz bērniņu! Viņš gaida piemērotāko brīdi, kad parādīties!!!