5 iemesli, kāpēc ir lieliski būt mammai

5 iemesli, kāpēc ir lieliski būt mammai

31. Jan 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Cik gan bieži nav dzirdēts, ka būšanai par vecākiem ir visgrūtākais darbs. Tas noteikti nāk prātā brīžos, kad mazulis mokās ar sāpošu vēderiņu, sācies zobiņu nākšanas laiks vai arī mazais par gulēšanu negrib ne domāt, lai gan mamma jau labprāt redzētu otros sapņus.

Tomēr, pāri visam, būt par vecākiem ir ir fenomenāla dāvana, lai gan dažkārt tas ir sarežģīti un nogurdinoši. Tad kāpēc gan mēs pēc šī darba tik ļoti ilgojamies? Lūk, pieci iemesli, kāpēc būt par mammu ir vislabākais darbs uz šīs planētas!

Mīlestība. Tu nekad nepieredzēsi pret nevienu citu tādu mīlestību kā pret savu bērnu. 

Skola. Ja kādreiz Tev kāds vaicātu, kura skola un kuri skolotāji tev dzīvē devuši visnoderīgāko mācību, ko tu atbildētu? Augstskola? Profesionālie kursi? Ja padomāsi dirvreiz, atzīsi, ka tieši vecāku loma dzīvē iemācījusi visvairāk, liekot ne mirkli neatslābt un mācīties aizvien no jauna.

Izaicinājums. Tas, kas mūs nesalauž, padara mūs tikai stiprākus! Lai arī cik kaitinošs šis teiciens nešķistu, tas perfekti atspoguļo to, ka ikviens dzīves sarežģījums un ikvienas grūtības mūs padara par tieši tādiem cilvēkiem, kādi mēs esam. Audzinot bērnu katra diena nes aizvien jaunus pārbaudījumus un līdz ar to arī jaunu pieredzi. Tā dienu pēc dienas mēs, vecāki, kļūstam izturīgāki, gudrāki, pieredzējušāki.

Spēja saskatīt prieku mazās lietās. Kurš gan cits, ja ne bērni, spēj saskatīt prieku vismazākajās lietās? Priecāties par taureni, priecāties par sauli, vecāku apskāvienu. Esot kopā ar bērniem, mēs no viņiem mācāmies to, ko, dzīvojot pieaugušā cilvēka nopietni dzīvi, sen esam aizmirsuši - priecāties katru brīdi par katru mazo lietu.

Cieņa pret mammu. Kamēr neesam kļuvuši par vecākiem, nespējam novērtēt mammas rūpes par mums, uztraukumu, raizes, un dažkārt pat mammas jautājumi var šķist kaitinoši, taču tas līdz brīdim, kamēr pašas esam kļuvušas par mammām. Kļūstot pašām par mammām, mēs sākam novērtēt mūsu pašu mammas rūpes un mīlestību.

Bieži vien tieši pēc bērniņa piedzimšanas jaunā mamma satuvinās ar savu mammu, kļūstot par labākajām draudzenēm.

Komentāros padalies, ko tev devusi mammas loma?