3 dažādas māmiņas un bērni, 4 dažādas Canpol mācību krūzītes! Katrs atrada piemērotāko!

26. May 2014, 16:17 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Canpol mācību krūzītes mazuļiem izmēģināja: divu meitu māmiņa Madara kopā ar jaunāko meitiņu Kimu, divu bērnu māmiņ Sabīne kopā ar 5 mēnešus veco meitiņu Aminu, un Georga mamma Laura. Pie kādiem secinājumiem viņas nonāca?

Kā sākāt dot bērniņam pirmo krūzīti?

Sabīne: Man nepatīk ideja dot dzert ar piena pudelīti, tāpēc uzreiz sākām nedaudz ātrāk dzirdināt ar speciālo krūzīti.

Madara: Pa dienu lietojām krūzīti un sākām aptuveni no pusgadiņa

Laura: Mums arī pudelīte mājās praktiski nav bijusi, un uzreiz sākām ar krūzīti

Kāda bija pirmā reize ar krūzīti?

Madara: Mums tā nebija veiksmīga, izvēlējāmies krūzīti ar mīksto uzgali, un Kimai nepatika, meklējām ar cieto uzgalīti un vienu caurumiņu.

Sabīne: Sāku ar parastu krūzīti, un pavisam aktuāli tas mums bija, kad parādījās nepieciešamība padzerties pastaigās

Georga: Mums patīk ar mīksto snīpīti, un tā tiek lietota arī tagad.

Sabīne: Kad ir karsti, kad bērniņš ir jādzirdina biežāk, tieši tad arī visbiežāk aizdomājamies par šādas mācību krūzītes nepieciešamību.

Snīpīškrūzīšu priekšrocības, jūsuprāt?

Madara: No parastajām krūzītēm, glāzītēm, ja esi blakus, var dzert mājās. Pastaigas laikā, lai izvairītos no aizrīšanās, padzeršanās drošāka ir no snīpīškrūzītes.

Laura: Manam dēlam patīk laistīties, un, ja tas ir mājās, tas ir pieņemami, jo blakus ir garderobe, var pārģērbt bērnu, bet, ja dodamies pastaigās vai ārpus mājas kur citur, labāk ir snīpīškrūze.

Sabīne: Man patīk, ka meitiņa var mēģināt pati padzerties, viņai ir interesanti, var parotaļāties ar krūzīti, un pie viena mācīties padzerties. Krūzīti ir viegli satvert.

Laura: Šai ir uzgalis, viens caurumiņš, pa kuru tek ūdens ārā. Paredzēta lietošanai ap gadu. Melnbaltā krūzīte ir tāda, kas der bērniem, kam ir jāsūc. No tās nelīst ārā ūdens.

Madara: Man nepatīk, ka bērns sāk jaukt, kas ir spēlēšanās, un kas ir padzeršanās. Ja bērns sāk spēlēties, viņš sāk pudelīti grauzt, tam paredzētas ir speciālas mantiņas, ko varu iedot, nevis krūzītes.

Sabīne: Krūzītei ar mīksto snīpīti vāciņa nav, tas ir tāds kā mīnuss, jo jāliek termosā, lai paņemtu līdzi. Labāk tomēr, ja uzgalītis ir. Man patīk labāk, ja ir caurspīdīga krūzīte, lai varu redzēt, kad ūdens jāpapildina.

Madara: Man arī patīk labāk, ja krūzīte ir caurspīdīga. Izmantojām krūzīti jogurtam. Un krūzītei, kam ir vāciņš, tā ir priekšrocība, ir ļoti ērti, jo caurumiņš ir liels, un ērti padzerties pat jogurtu.

Novērtējam dizainu

Madara: Ja mājās spēlējamies ar mantām, bērns padzeras, krūzīti noliekam nost. Ja ļaujam spēlēties, bērns izvēlēsies krāsaināko.

Laura: Manās mājās krūzītes stāvēja uz grīdas un Georgs varēja pierāpot klāt, jebkurā brīdī varēja padzerties un rotaļājās ar citām mantām.

Sabīne: Mana meitiņa ir vēl maza, un viņai patika uzgalīši, kam var pieķerties, tos var apskatīt.

Neslīdošās apakšiņas

Tas varētu būt ērti kaut kur dodoties, piemēram, ar automašīnu.

Kura krūzīte patika vislabāk?

Madara: Patīk krūzīte ar mīksto snīpīti, 3 caurumiņiem, ātri tek, un ir korķītis. Bērnam no lejas puses ar pilno rokturīti ir ērtāk turēt.  Vāciņš ir piestiprināts, stingrs. Un tas ir svarīgi, jo jau pirmajā dienā pazaudējām krūzītes vāciņu krūzītei, kurai bija atsevišķš vāciņš.

Laura: Neizlejamā krūzīte, no kuras ir viegli padzerties. Bet, ja runājam par bērna izvēli – visbiežāk dzēra no zaļās krūzītes.

Māmiņu Klubs

20140515161507-83559.jpg