Rīgā ģimenes jau saņem veikala norēķinu kartes pārtikas iegādei

Rīgā ģimenes jau saņem veikala norēķinu kartes pārtikas iegādei

30. Apr 2020, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Jau no 14. aprīļa Rīgas administratīvajā teritorijā reģistrētās trūcīgās, maznodrošinātās un Rīgas pilsētas pašvaldības ģimeņu atbalsta reģistrā esošās ģimenes, kuru bērni apgūst pirmsskolas izglītības, pamatizglītības vai vispārējās vidējās izglītības programmu pašvaldības un privātajās izglītības iestādēs, saņem SIA “MAXIMA Latvija” veikala norēķinu kartes pārtikas produktu iegādei.

Kartes nominālvērtība ir noteikta 1.42 eiro apmērā vienam izglītojamajam par katru darbdienu ārkārtējās situācijas periodā, skaitot no 13. marta vai no dienas, kad ģimene ieguvusi trūcīgas, maznodrošinātas ģimenes statusu vai reģistrēta Rīgas pilsētas pašvaldības ģimeņu atbalsta reģistrā. Kartes derīguma termiņš ir 12 mēneši, un tā ir izmantojama SIA “MAXIMA Latvija” pārtikas produktu mazumtirdzniecības veikalos visā Latvijas teritorijā. Ģimenes aicinātas norēķinu kartes saglabāt, lai tās varētu papildināt ar finansējumu, saskaņā ar valstī noteiktās ārkārtējās situācijas termiņa pagarinājumu, bet ne ilgāk kā līdz 2019./2020. mācību gada beigām.

Veikala norēķinu karti pārtikas produktu iegādei un tās lietošanas noteikumus ģimenes saņem ar Valsts akciju sabiedrība Latvijas Pasts starpniecību deklarētajā dzīves vietas adresē. Pirms kartes saņemšanas ar ģimeni sazinās kurjers, lai vienotos par izdevīgāko kartes piegādes laiku. Neskaidrību gadījumā lūgums sazināties ar Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamentu pa tālruni 67026816 vai e-pastu: iksd@riga.lv.

Informācija kartes saņēmējiem.

Tikai pārtikas produktu iegādei domātās kartes tiek piešķirtas ar Rīgas domes pagaidu administrācijas 3. aprīļa sēdē pieņemto lēmumu, lai sniegtu ērtu un ģimenes vajadzībām atbilstošu atbalstu ārkārtējās situācijas laikā, kas izsludināta, lai ierobežotu koronavīrusa Covid-19 izplatību.

Papildinformāciju par Rīgas pilsētas pašvaldības ģimeņu atbalsta reģistru var pārbaudīt vai arī tajā reģistrēties iespējams Rīgas pašvaldības pakalpojumu portālā www.eriga.lv sadaļā E-pakalpojumi privātpersonām “Reģistrācija ģimenes atbalsta reģistrā”. Savukārt informācija par veikala norēķinu kartes saņemšanu un lietošanas noteikumiem ir pieejama Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta tīmekļa vietnē www.izglitiba.riga.lv, kā arī pa tālruni 67026816 vai e-pastu iksd@riga.lv.

foto: pexels.com