Precizēti piesardzības pasākumi izglītības un sporta jomā

Precizēti piesardzības pasākumi izglītības un sporta jomā

03. Nov 2020, 18:09 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Otrdien, 2020. gada 3. novembrī, valdība lēma pilnveidot spēkā esošo regulējumu piesardzības pasākumiem Covid-19 apstākļos izglītības un sporta jomā.

Ņemot vērā, ka epidemioloģiskā situācija valstī nav uzlabojusies, šobrīd nav pamata atcelt jau esošos ierobežojumus un joprojām ir nepieciešams mazināt cilvēku pulcēšanos ārpus darba kolektīva un mājsaimniecības. Līdz ar to valdība lēma, ka ierobežojumi sporta pasākumiem un grupu treniņiem iekštelpās tiek pagarināti līdz 13. novembrim. Tas nozīmē, ka telpās tāpat kā līdz šim būs iespējami individuāli treniņi, bet grupu nodarbības drīkstēs notikt ārpus telpām, neizmantojot garderobes.

Noteiktas arī stingrākas prasības masku lietošanai izglītības iestādēs. Proti, turpmāk gan bērniem no 13 gadu vecuma, gan skolotājiem sejas maskas būs jālieto atrodoties izglītības iestādes koplietošanas telpās vai vietās, kur satiekas skolotāji vai tiekas vairāku grupu bērni. Masku var nelietot, piemēram, klases telpās, kur kopā ir vieni un tie paši bērni.

Savukārt no 7. novembra arī pieaugušo profesionālās tālākizglītības, profesionālās pilnveides un pieaugušo neformālās izglītības programmu īstenošana notiks attālināti. Izņēmums ir šo programmu praktiskās daļas, bez kuru apguves nebūtu iespējams iegūt konkrētās prasmes.