Latvijas skolēni līdzņemšanai uz skolu izvēlas ābolus, banānus un vīnogas

Latvijas skolēni līdzņemšanai uz skolu izvēlas ābolus, banānus un vīnogas

10. Oct 2011, 13:36 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

"Skolēni aizvien biežāk izvēlas nevis pusdienot uz vietas skolā, bet ņemt pusdienu kastīti no mājām, līdzās tradicionālajai sviestmaizei vai pēdējā laikā arī ar sieru un dārzeņiem pildītam lavašam klāt noteikti liekot ābolu, banānu un vīnogas," sacīja Latvijas Augļkopju asociācijas pārstāve Inese Tauriņa.

 

Mudinot skolēnus izvērtēt savus pusdienu ēšanas paradumus un ēst veselīgāk, asociācija jau otro gadu izsludināja konkursu "Paņem līdzi pusdienas!", kura laikā 1. līdz 12.klases audzēkņi tika aicināti līdz 10.novembrim izveidot savu pusdienu kastītes recepti, kurā ir iekļauti arī svaigi augļi un ogas.

 

Kā norādīja Tauriņa, tika saņemti 550 individuālie un grupu darbi no vairāk nekā 700 skolēniem. Konkursa labāko grupu darbu autori ir Nīcas novada Rudes pamatskolas 9.klases skolēnu grupa, Rušonas pamatskolas 2.klases skolēnu grupa un Līvu pamatskolas 5.klases skolēnu grupa.

 

Par labākajiem individuālo darbu autoriem tika atzīti Elizabete Šatalova, Evelīna Kokina un Santa Kalniņa no Rīgas Oskara Kalpaka Tautas daiļamatu pamatskolas, Kristīne Reinfelde no Valdemārpils vidusskolas, Endija Sapule no Draudzīgā aicinājuma Liepājas pilsētas 5.vidusskolas, Dana Ozoliņa no Jūrmalas bērnu un jauniešu interešu centra, Līva Čepule no Pļaviņu novada Vietalvas skolas, Zanda Butkeviča no Ilūkstes 1.vidusskolas un Ieva Kalvāne no Rušonas pamatskolas.

 

"Pusdienu kastīšu saturs kopumā ir sabalansēts. Piemēram, līdzās griķiem un gaļai tur kā uzkodas ir arī ābols, banāns, vīnogas, rīvēts ķirbis, kivi, krūmmellenes un citi svaigi augļi vai ogas. Populārs ir arī lavašs, ko pilda gan ar sieru un salātiem, gan ar banāniem, kivi, riekstiem un medu. Kā dzērienus skolēni izvēlējās līdzņemšanai vai nu tīru ūdeni, vai sulu," norādīja Tauriņa.

 

Avots: nozare.lv

Māmiņu Kluba diskusijai:

Kādu pusdienu kārbiņu tu gatavo saviem bērniem?