VISLABĀKĀ SEV- trešais uzdevums. Kas TEV traucē justies labi?

VISLABĀKĀ SEV- trešais uzdevums. Kas TEV traucē justies labi?

03. Feb 2017, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Esam pietuvojušies pie trešā, noslēdzošā uzdevuma.No sirds ceram, ka šis projekts bijis kā sevis realizēšanas un analizēšanas izaicinājums un treniņš reizē, piedomājot vairāk pie SAVAS labsajūtas, SAVAS laimes formulas un SAVAS pašsajūtas. 

Sarunā ar psiholoģi Diānu Zandi aptvērām, ka laime nebūt nav patstāvīgs stāvoklis. Tie ir mirkļi, kas mūs vienā sekundē uznes debesu augstumos un varētu vai kliegt aiz laimes un lēkāt aiz sajūsmas. Tie ir brīži, kad reizēm pat negaidām, kad ikdienišķās lietas mūs spēj tā iedvesmot un ienest dzīvē krāsas.

BET vienmēr jau seko bet. Reizēm mēs pašas esam tās, kas neļauj sev būt priecīgām un laimīgām- perfekcionisms, pārmērīga vēlēšanās kontrolēt visu, nedrošība par sevi. Tā teikt- lietas, kas mūs urda un it kā pašas sev liekam sprunguļus riteņos, kas neļauj un neļauj izbaudīt laimes brīdi. 

20170131155848-58399.jpg

TREŠAIS UZDEVUMS

Kas Tev traucē justies priecīgai un laimīgai?

Šīs nedēļas uzdevums būtu apdomāt un uzrakstīt vismaz vienu situāciju, kad Tu pati sev traucē justies laimīgai. Varbūt tās ir pārlieku lielās gaidas un prasības no sevis? Varbūt mūžīgā neapmierinātība ar to,kāds rezultāts ir sanācis? Varbūt šausti sevi, ka neesi pietiekami laba mamma, lai gan konkrētājā situācijā esi izdarījusi visu,visu labāko, ko spēj? TEV nav jābūt PERFEKTAI mammai. TEV ir jābūt pietiekami labai mammai saviem bērniem, pietiekami labai sievai, pietiekami labai darbiniecei, meitai, kolēģei, draudzenei. PERFEKTS nav neviens!

- Atrodi un izproti šo situāciju, kad pati sev traucē justies labi.

- Mēģini definēt trīs mazus soļus, kurus varētu spert savā dzīvē šī gada laikā, lai sprunguļu skaitu samazinātu, piemēram, ja esi perfekcioniste, uzdevums varētu būt biežāk apstāties veicot darbu un izbaudīt darba augļus.

- Kādi ir šie klupšanas akmeņi un konkrētie grābekļi,kas traucē?

Ļauj sev kļūdīties un nejust vainas apziņu par to! 

Angliski ir lielisks aicinājums Chill- mēs arī Tev šajā nedēļā aicinām kaut nedaudz vairāk atslābt, mazāk censties visu izdarīt perfekti. Iespējams, tā ir atslēga, lai būtu laimīga un apmierināta tieši šeit un tagad.

20170111084750-47648.jpg

1) Pievieno rakstu caur podziņu pie sava profila "PIEVIENOT RAKSTU" , kurā ievietotas bildes ar aprakstiem!

2) Izvēlies sadaļu - Sievietēm un tagu "Vislabākā-sev"

3) Spiežam SAGLABĀT un tavs stāstiņš ieceļos portālā!

Katru otrdienu dalībnieki saņems uzdevumu, kas jāpilda nedēļas laikā, pastāstot, kā veicies to pildīt.

Gaidīsim blogus līdz 6.februārim ieskaitot.