Vēdera un krūšu plastikas operācijas pēc dzemdībām. Ko svarīgi zināt?

09. Mar 2023, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Grūtniecība un dzemdības atstāj lielas sekas uz sievietes ķermeni, ko ne vienmēr varam uzlabot ar fiziskām aktivitātēm vai īpašām diētām. Kādas ir plastikas operācijas iespējas? Vaicājam Plastikas ķirurģijas klīnikas plastikas ķirurgam Dr. Ansim Ģīlim.

Pirmajā konsultācijā pie plastikas ķirurga tiek izrunāti visi jautājumi, kas satrauc sievieti, ko viņa vēlētos uzlabot savās ķermeņa aprisēs un pārrunāts vispārējais fiziskais stāvoklis.

Nereti pēc dzemdībām sieviete vēlas veikt gan krūšu, gan vēdera plastikas operācijas. Vai tās abas var apvienot vienā operācijā? Plastikas ķirurģijas klīnikas plastikas ķirurgs Dr. Ansis Ģīlis norāda, ka parasti operācijas cenšas kombinēt tad, ja tas neapdraud dzīvību, veselību un atkopšanās periodu. “Ja tā ir neliela krūšu pacelšana vai neliela korekcija ar implantiem, to visbiežāk  var kombinēt ar vēdera plastikas operāciju, bet, ja nepieciešama krūšu korekcija ar implantu un arī pacelšana, tas bieži vien ir pārāk agresīvi, operācija ir pārāk ilga, tāpēc to lietderīgi sadalīt divos operācijas posmos,” norāda Dr. Ansis Ģīlis.

Silikona implanti neietekmē sievietes veselību, netraucē barot mazuli ar krūti.

Gadījumā, ja pēc zīdīšanas krūšu formas izmaiņas nav būtiskas un nav nepieciešama krūšu pacelšana, var izlīdzēties tikai ar implantiem, kas ir salīdzinoši vienkārša operācija ar nelieliem griezieniem. Plastikas ķirurgs gan norāda, ka visbiežāk problēma pēc zīdīšanas ir kombinēta, kas nozīmē, ka krūtis ir gan zaudējušas tilpumu, gan arī mainījušas formu.