VASARAS GIDS: Ūdens tūrisma attīstības centrs “Bāka”

VASARAS GIDS: Ūdens tūrisma attīstības centrs “Bāka”

30. Jun 2021, 19:10 Banija Banija

Pēdējo reizi šeit bijām pirms pāris gadiem, un tolaik aktivitāte te bija minimāla. Cilvēku maz, praincipā nekas nenotiek, taču tagad Ūdens tūrisma attīstības centrs “Bāka” ieguvis jaunu elpu. Te ik dienu piestāj neskaitāmi riteņbraucēji, te atpūtnieki iznomā SUP dēļus un inventāru, lai spēlētu tenisu vai volejbolu.

Nezinu, iespējams savu artavu uzplaukumam devis Covid-19, kas iedzīvotājus mudinājis rast aizvien jaunas vietas, kur pavadīt dabā savu brīvo laiku.

Mēs "Bākā" piestājām piektdiena vakarā, aptuveni 1,5 stundu pirms slēgšanas, lai iznomātu tenisa kortus. Cenas patiesi iepriecina, jo korta īre uz stundu izmaksā 10 eiro, un bonusā saņem visu nepieciešamo inventāru - gan raketes, gan bumbiņas. Tikpat izmaksātu arī volejbola laukuma un inventāra noma.

Kamēr lielie spēlē tenisu, bērni turpat atpūšas labiekārtotā bērnu laukumiņā.

Ūdens tūrisma attīstības centrs “Bāka” atrodas Lubānas ezera krastā. Lai arī cilvēku, kuri nolēmuši atveldzēties ezerā, ir daudz, viens otram netraucē, un ievērot 2 m distanci nav nekādu problēmu, jo ezers plašs.

Ja tomēr ar peldi ezerā ir par maz, "Bāka" piedāvā gan SUP dēļu nomu, gan arī iespēju iznomāt airu laivu. Tā teikt, katrs atradīs šeit aktivitātes pēc saviem ieskatiem.

Kad sporta aktivitātes izbaudītas, uz mirkli var sajusties arī kā putns, uzkāpjot uz "Bākas" jumta. Nezinu, kā citās diennakts daļās, bet mēs šeit atrodamies brīdī, kad saule gatavojas rietam. Ezers iekrāsojas zeltains un uz brīdi šķiet, ka esi nonācis citā pasaulē. Ir skaisti!

Adrese: Kvāpāni, Gaigalavas pagasts, Rēzeknes novads

Tālrunis: 26663358

Darba laiks: 

Pirmdiena - Ceturtdiena: 10.00 – 18.00

Piektdiena – Svētdiena: 8.00 – 20.00

Informācija par pieejamajiem pakalpojumiem: https://baka.rezeknesnovads.lv/pakalpojumi/