Šodien nelāga oma? Izmēģini šīs četras praktiskās idejas!

Šodien nelāga oma? Izmēģini šīs četras praktiskās idejas!

05. Mar 2018, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Ārā ir tumšs un drēgns, bet tikai tu pati vari ietekmēt to, kā šajā laikā jūties! Ajūrvēdas speciāliste Inga Ruņģe iesaka uzlabo omu, „iepriecinot” savas maņas: redzi, ožu un dzirdi!  

Iededz sveces

„Jau no bērna vecuma, rudeņos un ziemā manī vienmēr ir bijusi iekšēja vēlme iedegt sveces. Svece sievietei dod enerģiju un tās gaisma šajā drēgnajā laikā iekšēji sasilda. Tā palīdz pārvarēt arī nelāgu omu un brīdī, kad rodas depresīvs noskaņojums, paskatoties uz sveces liesmu, uzreiz kļūst labāk,” pārliecināta ajūrvēdas speciāliste.  

Novieto pa svecītei gan savās mājās, gan darba vietā – tās tev ikdienā noteikti uzlabos noskaņojumu un sniegs mierinājumu!

Ienes telpās ziedus

Vēl atvairīt drūmās domas, var palīdzēt ziedi! „Lai sagādātu sev prieku, nopērc ziedus un noliec tos uz galda gan savās mājās, gan darbavietā, bet iesaku izvēlēties tieši grieztos ziedus, nevis podiņos audzējamās puķes! Tad, ja nevēlies iegādāties ziedus, jebkurā floristikas veikalā nopērkamas mākslīgas, sārtas odziņas, no kurām vari izveidot glītu kompozīciju,” iesaka Inga Ruņģe.

Izbaudi ūdens skaņu

Tad, ja tava darba vieta ir viena no nedaudzajām, kurā novietots akvārijs vai mākslīgais ūdenskritums, tev ir paveicies! Kā stāsta Inga Ruņģe, tekoša ūdens radītā skaņa uzlabo noskaņojumu.

Ieelpo mandarīnu aromātu

Aizdzīt drūmo noskaņojumu un radīt svētku sajūtu (nu un, ka vieni svētki jau aiz muguras!) vari, piepildot savas mājas vai darba vietu ar smaržu! „Iesaku sasmalcināt apelsīna vai mandarīna miziņu un novietot uz kāda trauciņa. Piemēram, ja uz dekoratīva šķīvīša esi uzlikusi sveci, turpat līdzās vari novietot arī aromātisko miziņu. Tā telpā izdalīs ne tikai brīnišķīgu smaržu, bet arī kalpos kā viens no kompozīcijas dekoratīvajiem elementiem,” padomos dalās ajūrvēdas speciāliste.

Kā tu šajā drūmajā laikā sev uzlabo noskaņojumu? 

Eksperts

Inga Ruņģe

ajūrvēdas speciāliste
Inga Ruņģe Vecāku skolā