Slip'n slide Ogre

Slip'n slide Ogre

19. Aug 2020, 10:16 Klintasmamma Klintasmamma

Atzīšos, ka nevarēju saņemties šim ierakstam kopš sestdienas, jo iekšā valdīja pārāk daudz emociju par šo vietu, tā līdz galam arī vēl aizvien nesaprotot, vai tā ir vieta, kur vēlos doties vēlreiz. Centīšos būt godīga savā ierakstā, ļaujot katram pašam vērtēt un lemt. 

Interneta vietne: https://slipnslide.lv/

Atrašanās vieta:  Ogrē, Astilbju ielā 13

Cenas: 10 EUR cilvēkam, kas dodas uz atrakcijām un tas arī viss, ja nedodaties brīvdienās. Brīvdienās jāmaksā arī "līdzgājējiem"- 5 EUR. Pirku biļeti sev un meitai (atrakcijās piedalījās tikai viņa), tāpēc biļete izmaksāja 15 EUR, kas īstenībā nav daudz, jo der visai dienai, taču es priecātos, ja uz vietas varētu norēķināties arī ar kartēm, jo šobrīd tiek pieņemta tikai skaidra nauda

Atrakcijas:  lecamspilvens, bērnu baseins ar jaukām laiviņām, kuras bērni var paši "airēt", piepūšamās atrakcijas, batuts, velokarti un daudz citas atrakcijas, taču tas, kas šo vietu atšķir no ļoti daudzām līdzīgām noteikti ir garākais slip'n slide nobrauciens Baltijā.

Papildus pieejamas iekārtotas atpūtas vietas (tiešām daudzas, tāpēc vietas pietiek atliku likām), kā arī bārs&kafejnīca, kur iegādāties vieglas pusdienas vai atspirdzinošus dzērienus. Jāņem vērā, ka vēl aizvien norēķināšanās ir par skaidru naudu! Neapskatījos kafejnīcas piedāvājumu, jo bijām nesen kā ieturējuši maltīti, taču mani biedē aizdomas, ka tur var iegādāties arī alkoholiskos dzērienus, ko neatbalstu vietās, kuras paredzētas bērnu izklaidei. Tas gan ir mans subjektīvais viedoklis...

Iespaidi: lielais ūdens matracis bija nopūties, taču bija nolikti 3, spilvenu izmēra mazie matracīši, kuru funkciju nesapratu. Batutu redzēju vienu.

Piepūšamās atrakcijas bija 2, viena mazākiem bērniem, otra - lielākiem, taču ļoti netīra (es saprotu, ka laikapstākļi Latvijā ir mainīgi, bet arī tad, ja pirms dažām dienām bijis lietus un pie slapjajām atrakcijām salipušas smiltis, to visu kaut nedaudz vajadzētu notīrīt). Tas gan itin nemaz netraucē baudīt pašu atrakciju bērniem. Bērnu baseins ar laiviņām ir jauks, bet tā kā laiviņas ir tikai 3, bet baseina ūdens pilns ar smiltīm, jārēķinās, ka "plunčāties" tur nesanāks, bet uz pabraukāšanos laiviņā būs jāuzgaida. 

Milzīgs prieks par to, ka ir kur apsēsties un atpūsties vai savus bērnus uzgaidīt; ir arī pļaviņa, kur paķert saules starus.

Ir vairāki galdiņi, kur mūsu apmeklējuma laikā pieaugušo kompānijas baudīja alkoholiskos dzērienus. Nezinu, vai tie tika ņemti līdzi, vai pirkti uz vietas, bet alkoholu lietoja daudzi. Ja vien tas nerezultējas tā kā šī stāsta turpinājumā, tad es par to varbūt pat neminētu, taču...

Ķeramies pie galvenās atrakcijas - slip'n slide nobrauciena pa atrakciju, kur bērns ar pūsli šļūc lejā pa slidenu trasi, jautri bez gala gan lieliem, gan maziem un mana 4gadniece bija stāvā sajūsmā, taču te ļoti trūkst kāds darbinieks, kas šo visu kontrolē. Noteikums ir tāds, ka nākošais braucējs trasē dodas, kad pirmais jau ir pašās tās beigās, taču problēma ir tāda, ka pa vidu trase ir visai līdzena un tur kādam gadās arī palikt (parasti mazākiem bērniem), tāpēc tad, ja nākošais nav pacietīgs, viņš laižas lejā par ātru, uzbraucot virsū pirmajam. Ja kaut viens darbinieks augšā regulētu to, kad kas brauc, vieta būtu izcila, taču darbinieku tur nav :( Tikko pienākot pie atrakcijas, tredzēju mammu, kas velk savu pusceļā palikušo bērnu prom, lai gan no augšas jau brauc nākošais cilvēks. Par vēlu, mazais nokrīt, sāk raudāt un dodas prom. Tas pats atgadās ar manu meitu, kad viņa pusceļā pieceļas kājās, lai paņemtu savu pūsli, taču viņas kājās "iebrauc" 2 meitenes, kas nevarēja nedaudz pagaidīt. Meita krīt uz muguras un ar asarām acīs lūdz viņai palīdzēt. Kad meitenēm (~ 6 g.v.) jautāju, kāpēc tā darīja, viņas saka, ka tā ir jautrāk, ja kāds nokrīt. Kad lūdzu, kur ir viņu vecāki, teica, ka šeit ir vienas. Vēlāk gan redzēju, ka nē, viņu vecāki bija tie, kas laiski malkoja alkoholu, neliekoties ne zinis par notiekošo līdz brīdim, kad viņu pašu meitas nebija tās, kas raud. Kāds manāmi apreibis vīrietis (~100+kg) nolēma arī izmēģināt atrakciju, laižoties lejā, taču ātri vien izkrita un palika guļot uz trases. Šīs pašas meitenes nolēma laisties lejā, šoreiz atduroties un sasitoties pašas, jo viegli nogāzt mazu bērnu, kurš stāv kājās, bet ir visai nepatīkami ietriekties pieaugušā cilvēkā ar lielu svaru. Izdzirdot meitu raudāšanu, atskrēja sieviete, kas, nenoskaidrojot īstos vaininiekus, sāka sist vīrieti. Es tiešām pirmo reizi redzēju tādu agresijas vilni pret nepazīstamu cilvēku. Un neesmu bieži redzējusi sievietes, kas sit... Varbūt saviem bērniem viņa ko tādu var rādīt, taču neesmu pārliecināta, ka kas tāds bija jādzird un jāredz pārējiem apmeklētājiem. Tā kā gribēju, lai meita tomēr šo vietu atceras ar prieku, lūdzu vīram palīdzēt, regulējot braucējus augšā, bet pati meitu sagaidīju lejā. Tas strādāja! Cilvēki labprāt uzgaida, ja viņiem par to atgādina! Visi ir tikai ieguvēji, ja kāds velta laiku tam, lai nodrošinātu drošību, tāpēc ļoti ceru, ka darbinieki to ņems vērā! Ļoti ceru, ka šī būs bērniem draudzīga vieta, ne bārs dzērušu cilvēku izklaidēm! 

 

 

Klintasmamma Klintasmamma 19. Aug 2020, 14:58

Kaut kā nepamanīju, ka treknrakstā puse teksta tapusi☹