Saules vitamīns manai labsajūtai

Saules vitamīns manai labsajūtai

14. Mar 2018, 14:18 mincenee mincenee

Nav vienādu cilvēku, nav arī vienādu labsajūtas formulu. Līdz ar bērniņa ienākšanu ģimenē, izmainījās mūsu ikdiena. Nav noslēpums, ka nereti rūpēs par bērnu un ģimenes pavardu māmiņas sevi atstāj otrajā plānā. Jāatzīst, arī es neesmu izņēmums. Meitas labsajūta un veselība ir mana prioritāte. Ilgu laiku es biju panīkusi un vienmēr nogurusi. Turklāt meitai bija govs piena olbaltumvielas nepanesamība, kas man nozīmēja stingru diētu ar ļoti daudzu produktu izslēgšanu no ēdienkartes (par laimi šis periods nu jau ir garām), jo baroju meitu ar krūti. Tā nu mana pašsajūta grima bezdibenī, līdz vienā brīdī es tomēr saņēmos un devos pie ārsta, lai meklētu risinājumu. Arī ārsta apmeklēšana ir liels menedžments ar meitiņas tēti, jo visi radi dzīvo tālu no mums, līdz ar to ar visu galā jātiek pašu spēkiem. Pateicoties asins analīzēm, atklāju visas nelaimes sakni - D vitamīna deficīts. Ja norma sākas no atzīmes 30, tad mans rādītājs bija 13. Kā noteica ģimenes ārste, lai justos labi, sievietēm šim rādītājam vajadzētu būt vismaz 45.

Tā nu man tika nozīmēts lietot D vitamīnu lielās devās. Ir pagājuši jau pāris mēneši kopš sāku dzert D vitamīnu, un mana pašsajūta ir ievērojami uzlabojusies. Es jūtos daudz enerģiskāka, neesmu vairs nogurusi un varu būt laimīga mamma savai meitiņai. Drīzumā jau pavasaris un došos atkārtoti pārbaudīt, kāds ir mans veselības stāvoklis un kāds ir saules vitamīna līmenis manā organismā. Mūsu platuma grādos gan pazemināts D vitamīna līmenis neesot nekas pārsteidzošs, taču domāju, ka daudzi no mums nemaz neiedomājas, ka pastāvīgā noguruma un sliktās pašsajūtas iemesls varētu būt saistīts ar šo vitamīnu. Noteikti iesaku ikvienai izbrīvēt laiku sev un pārbaudīt savu veselību. D vitamīna trūkums negatīvi ietekmē kaulu un zobu struktūru, muskuļu funkcijas, imūnsistēmas un sirds un asinsvadu darbību. Tātad ļoti nozīmīgs mūsu veselībai. Protams, manu labsajūtu sekmē arī veseli un laimīgi mani mīļie.

Agrāk mans pozitīvo emociju lādiņš bija skrējiens pa pilsētas krastmalu ar manai gaumei atbilstošu mūziku austiņās. Tagad to aizstāj duša un ikviens atpūtas un miega brīdis ir zelta vērts. BET!!! Es esmu apņēmusies atgriezties pie sportošanas un savā dzimšanas dienā pasniegšu sev dāvanā sporta zāles abonamentu. Vispār es sev ko pērku ļoti reti, bet mana šī gada apņemšanās ir veltīt laiku sev, meklējot pazaudēto mani, kas mīt kaut kur dziļi iekšā, taču mammas loma ir to iedzinusi stūrī. Es mīlu būt par mammu, bet man ir jāatrod līdzsvars un jāatkāj no jauna lietas, kas vēl sagādātu man prieku.

Lai ikvienai no mums izdodas atrast savu īsto labsajūtas formulu un to nepazaudēt! Bērniem ir nepieciešama laimīga un atpūtusies mamma!