Rudens karaliskā ābolkūka kas silda

Rudens karaliskā ābolkūka kas silda

20. Oct 15:19 Santa Lubgāne Santa Lubgāne

Tās gaisīgās  olbaltuma  putas,kas šur tur apcepušās un kļuvušas  par bezé kriukšķi! Smilšu  cepums un tā drupačas kas pabertas uz olbaltuma! 

Un rudens atslēga-sildošais aromātiskais kanelis!

  • Nepieciešams:
  • 3 olas lielas,vai 4 mazas
  • Cukurs pusglāze pie olas dzeltenumu un glāze pie olas baltums
  • 2 glāzes kviešu miltu 
  • 1/2 glāze mandeļu miltu
  • 180grami  saldkrejuma  sviesta
  • Kanēlis
  • 1tejk  cepama pulvera
  • 4 (skābāki-rudens) ābolu
  1. Olas baltumus  atdala  no dzeltenumjem.
  2. Olas baltumus sakul stingri  ar glāzi cukuru,skipsnu  sāli 
  3. Olas dzeltenumu sakul ar pusglāzi cukura, tad pievieno mīkstu sviestu, un pēc tam iemaisa  miltus, cepam pulveri. 
  4. Mīklu  izmīca.  1/3dalu nogriež un iemet saldētavā uz pāris min kamēr  darbojas!
  5. Atlikušo miklu klāj  cepamtraukā , arī uztaisot maliņas, pēcāk  mīklu sadur ar sākšu lai ciemojoties neuzmet  gaisa burbuli. 
  6. Kad mīkla cepums izkārtots tad sarīvē virsū  ābolus,  pārkaisa kanēli
  7. Uzliek saputoto  olbaltumu  un izlīdzina uzmanīgi

No saldētavas izņem mīklu un sarīvē un cepjam 180grādos 30min 

Lai aromātiska Jums māja!

Lai Labi garšo! 

Ātri, vienkārši, lēti, un kanēlīgi silti!