Tās gaisīgās olbaltuma putas,kas šur tur apcepušās un kļuvušas par bezé kriukšķi! Smilšu cepums un tā drupačas kas pabertas uz olbaltuma!
Un rudens atslēga-sildošais aromātiskais kanelis!
- Nepieciešams:
- 3 olas lielas,vai 4 mazas
- Cukurs pusglāze pie olas dzeltenumu un glāze pie olas baltums
- 2 glāzes kviešu miltu
- 1/2 glāze mandeļu miltu
- 180grami saldkrejuma sviesta
- Kanēlis
- 1tejk cepama pulvera
- 4 (skābāki-rudens) ābolu
- Olas baltumus atdala no dzeltenumjem.
- Olas baltumus sakul stingri ar glāzi cukuru,skipsnu sāli
- Olas dzeltenumu sakul ar pusglāzi cukura, tad pievieno mīkstu sviestu, un pēc tam iemaisa miltus, cepam pulveri.
- Mīklu izmīca. 1/3dalu nogriež un iemet saldētavā uz pāris min kamēr darbojas!
- Atlikušo miklu klāj cepamtraukā , arī uztaisot maliņas, pēcāk mīklu sadur ar sākšu lai ciemojoties neuzmet gaisa burbuli.
- Kad mīkla cepums izkārtots tad sarīvē virsū ābolus, pārkaisa kanēli
- Uzliek saputoto olbaltumu un izlīdzina uzmanīgi
No saldētavas izņem mīklu un sarīvē un cepjam 180grādos 30min
Lai aromātiska Jums māja!
Lai Labi garšo!
Ātri, vienkārši, lēti, un kanēlīgi silti!