Rīga: Atrakciju parks Lidolande

Rīga: Atrakciju parks Lidolande

15. Aug 2021, 01:27 Somniorum Somniorum

Un tātad mēs esam Lido Krastā. Patiesībā šī ir mūsu trešā reize Lidolandē šajā sezonā. Pirmo reizi mēs iebraucām vienkārši papusdienot un pabator trušus, bet bijām patīkami pārsteigti, ka atrakcijas sāka darboties. Nopirkām pāris biļetes un nolēmām atgriezties ar jaunu sparu un uz ilgāku laiku citreiz. Beidzot pienāca šī cita reize, mēs s nopirkām bērnam dienas biļeti Lidolandē (aproci uz rokas). Uzreiz varu pateikt, ka ar pāris stundām pietiks, lai 4-5 gadus vecs bērns būtu pilnībā iztrakojies. Rindu praktiski nav, būs pietikami daudz laika, lai apmeklētu izvēlētās atrakcijas vairāk nekā vienu reizi. Tāpēc, bez šaubām, var doties šeit arī vakarā pēc darba un dārziņa, ne tikai nedēļas nogalēs.

Kopš mūsu iepriekšējās vizītes pirms mēneša parks bija papildināts ar piepušamām atrakcijām kur bērnu grupa zeķēs (nevis basām kājām!) tiek ielaista uz 15 minūtem, pēc tam atrakcijas apsmidzina ar dezinfekcijas līdzekļiem un tiek ielaista nākama grupa. Ne vienmēr organizatori pieturās pie šāda plāna, bet ar to jārēķinās. Atrakcijas ir tiešām lielas, var iekāpt arī pieaugušais ja vēlas, vai arī ja bērns sauc palīgā.

Papildus ir atrakcijas, kas Lido jau kļuvuši par klasiku: vilciens, karuselis, mini rats, auto pilsēta ar pedāļu transporta veidiem, karuselis ar automašīnām, kas paceļas (manuālā vadība), autodroms.

Un ļoti vasarīgas atrakcijas: baseins ar pīļu laivām, trase ar elektromobiļiem (tā atrodas dziļumā, aiz piepūšamam atrakcijām), batuti. Personāls ir draudzīgs, diezgan iejūtīgs un ļoti pacietīgs: ja jūs vienkārši vēlaties sēdēt automašīnā - labi, ja vēlaties braukt ilgāk ar dienas biļeti - lieliski, ja vēlaties to vēlreiz tūlīt, bet citā auto- kāpēc gan ne. Dienas biļete vasaras sezonā maksā 18 eiro. Nav lēti, bet ir 30% atlaide daudzbērnu ģimenēm 3+, un ar Club One karti (kas, starp citu, ir bezmaksas). Jūs varat arī pieteikties drauga kartei konkrētam bērnam, kas arī dod 30% atlaidi, bet pati maksā 9 eiro. Kartei nav derīguma termiņa. Dienas biļete attiecas uz jebkuru atrakciju apmeklēšanu vairākas reizes pirms parka slēgšanas (plkst. 21.00), izņemot tās, kurās iespējams laimēt balvas. Bērni vecumā no 3-4 gadiem var (un dažos gadījumos obligāti) apmeklēt atrakcijas kopā ar vecākiem, papildu biļete nav nepieciešama. Ir daži vecuma ierobežojumi, tāpēc parks var interesēt vecāku kontingentu, bet mēs to netestējām. Katrai atrakcijai var iegādāties arī atsevišķas biļetes, ja neesat pārliecināts, vai bērnam patiks vai nē, viena brauciena izmaksas ir 2-3 eiro. Turklāt, autostāvvieta atkal ir maksas un jāpērk žetons, lai tiktu ārā. Cenas, šķiet, nav tās draudzīgākās, bet tas ir līdz brīdim, kad mēģina tās salīdzināt ar citiem atrakciju parkiem, kur ir atrakciju izvēle 4-5 gadu veciem bērniem. Ļoti iespējams, ka arī mēs šovasar šeit ieradīsimies vēlreiz!

P.S. un neaizmirsti paņemt zeķes uz piepūšamam atrakcijām! =)