Mūsu svētkus galds nav iedomājams bez ļoti garšīgas pildītas vistas ar rīsiem.
Pagatavošanai būs nepieciešams:
- svaiga vista;
- 4 paciņas rīsu;
- 2 lieli sīpoli;
- sviests;
- majonēze un krējums;
- karijs, sāls un vistas garšvielas
- cepeša maiss.
Izvāram rīsus, vārot pieberam nedaudz sāli un kariju.
Sagriežam smalki sīpolus un apcepam sviestā.
Kad rīsi ir atdzisuši, pievienojam apceptos sīpolus, majonēzi un krējumu. Majonēzi ņemu 2/3 un krējumu 1/3. Pieliekam pēc garšas sāli, kariju un garšvielas. Visu samaisām.
Tad ņemam svaigu vistu, kuru no ārpuses un iekšpuses ierīvējam ar sāli un garšvielām.
Tad pildām vistā iekša rīsus, tiem kam garšo var pievienot žāvētas plūmes.
Piepildīto vistu liekam iekšā cepamajā maisā un apkārt apliekam pāri palikušos rīsus.
Maisam aizsienam galus un maisu sadurstām ar adatu.
Liekam cepties uzkarsētā cepeškrāsnī 220 grādos apmēram 1 līdz 1,5 stundu, atkarībā no vistas lieluma.
Gatava vistiņa ir ļoti garšīga.
Vistiņa tiek gatavota ne tikai Ziemassvētkos vai Jaunajā gadā, bet arī citās svētku reizēs.
Labu apetīti!
Priecīgus svētkus!
Pamēģini, ļoti garšīga un nav nemaz sarežģīti.😀
Izskatās un izklausās gardi! 😀 Neesmu nekad neko pildītu cepusi, bet vajadzētu pamēģināt. 😀