Pildīta vista ar rīsiem

Pildīta vista ar rīsiem

28. Dec 2012, 11:55 veesma veesma

Mūsu svētkus galds nav iedomājams bez ļoti garšīgas pildītas vistas ar rīsiem.

Pagatavošanai būs nepieciešams:

- svaiga vista;

- 4 paciņas rīsu;

- 2 lieli sīpoli;

- sviests;

- majonēze un krējums;

- karijs, sāls un vistas garšvielas

- cepeša maiss.

Izvāram rīsus, vārot pieberam nedaudz sāli un kariju.

Sagriežam smalki sīpolus un apcepam sviestā.

Kad rīsi ir atdzisuši, pievienojam apceptos sīpolus, majonēzi un krējumu. Majonēzi ņemu 2/3 un krējumu 1/3. Pieliekam pēc garšas sāli, kariju un garšvielas. Visu samaisām.

20121228113926-46204.jpg

Tad ņemam svaigu vistu, kuru no ārpuses un iekšpuses ierīvējam ar sāli un garšvielām.

Tad pildām vistā iekša rīsus, tiem kam garšo var pievienot žāvētas plūmes.

Piepildīto vistu liekam iekšā cepamajā maisā un apkārt apliekam pāri palikušos rīsus.

20121228114343-65677.jpg

Maisam aizsienam galus un maisu sadurstām ar adatu.

Liekam cepties uzkarsētā cepeškrāsnī 220 grādos apmēram 1 līdz 1,5 stundu, atkarībā no vistas lieluma.

20121228114653-27679.jpg

Gatava vistiņa ir ļoti garšīga.

20121228115251-68721.jpg

Vistiņa tiek gatavota ne tikai Ziemassvētkos vai Jaunajā gadā, bet arī citās svētku reizēs.

Labu apetīti!

Priecīgus svētkus!

RECEPŠU KONKURSS: Iesūti svētku ēdiena recepti, laimē Electrolux!

20121214115224-23314.jpg

veesma veesma 28. Dec 2012, 19:14 maijbite

Pamēģini, ļoti garšīga un nav nemaz sarežģīti.😀

maijbite maijbite 28. Dec 2012, 18:44

Izskatās un izklausās gardi! 😀 Neesmu nekad neko pildītu cepusi, bet vajadzētu pamēģināt. 😀