Palīdzi matiem tikt galā ar ultravioleto staru ietekmi!

Palīdzi matiem tikt galā ar ultravioleto staru ietekmi!

04. Aug 2017, 00:02 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Kad dodies uz pludmali, savlaicīgi parūpējies par savu ādu, lieto speciālus krēmus un pēc sauļošanās ādu mitrini ar losjonu. Mati arī tiek pakļauti intensīvajai ultravioleto staru iedarbībai, tāpēc jāparūpējas arī par tiem. Mēs esam par skaistiem un veselīgiem matiem!

Ultravioleto staru ietekmē mati kļūst sausi un nedzīvi, tie zaudē savu mitrumu un elastīgumu. Lai izvairītos no tā vasaras sezonā, seko vienkāršiem padomiem, ko iesaka Māmiņu Kluba speciālisti.

Lieto galvassegu!

Pirmkārt, atrodoties pludmalē, padomā par to, lai mati būtu pasargāti - lieto cepurīti ar platām malām vai lakatiņu. Tas pasargās matus no tiešu saules staru kaitīgās ietekmes, kā arī - tavi mati tiks pasargāti no izbalēšanas.

Un tomēr no sausiem matiem ar cepurīti vien neizvairīsies, vējš un biežā atrašanās ūdenī arī ne visai labvēlīgi ietekmē matu stāvokli. Ja vien iespējams, vasarā matus sien astītē vai sapin.

Duša matiem

Pēc peldēšanās vēlams izskalot matus ar tekošu ūdeni. Sāļais jūras ūdens sausē galvas ādu un padara matus nedzīvus.

Pareizs uzturs

Lai stiprinātu matus, ēd veselīgi. Tavā uzturā jābūt gan vitamīniem, gan olbaltumvielām, gan šķiedrvielām, gan augu taukiem. Dzer daudz ūdens, dienā jāizdzer vismaz 2 litrus šķidruma.

Palutini matus ar masku vai balzamu

Parūpējies par matu veselību mājas apstākļos - katru reizi pēc matu mazgāšanas lieto matu masku vai balzamu. Lai līdzekļi sniegtu patiešām efektīvu rezultātu, tie jāieziež mitros matos un pirms matu skalošanas ļauj matiem papeldēt pa ūdens virsmu, lai tie, tāpat kā ziedi, uzņemtu mitrumu.