Mammu Bizness: Ja gribi svaiga, veselīga uztura piegādi mājās, ienāc www.svaigi.lv!

Mammu Bizness: Ja gribi svaiga, veselīga uztura piegādi mājās, ienāc www.svaigi.lv!

10. Nov 2015, 11:09 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Mīļie vecāki, jūs noteikti zināt, cik svarīgi ir ēst veselīgi, gan grūtniecības laikā, gan barojot bērniņu ar krūti, gan ēdinot vēlāk ar svaigiem dārzeņiem un augļiem nu jau paaugušos mazuli, tāpat arī pirmsskolniekam un skolniekam allaž jāpiedāvā svaigi produkti! Kur tos iegādāties? To šodien uzzināsiet, lasot šo brīnišķīgo, iedvesmojošo interviju!

20151105094516-56824.jpg

- Kas iedvesmoja Tevi izveidot savu biznesu? Kā nonāci līdz šai idejai?

Uzsākt savu biznesu mani iedvesmoja mērķis - dot iespēju katram, kurš vēlas uzturā lietot Latvijas zemnieku produktus, tos iegādāties ērtā veidā, izmantojot mūsdienu tehnoloģiju sniegtās priekšrocības.

Laikā, kad mana meitiņa sasniedza vecumu, lai sāktu uzturā lietot nopietnāku pārtiku, es meklēju iespējas, kur regulāri, ērti un par saprātīgu cenu iegādāties bioloģiski audzētus produktus no vietējiem zemniekiem. Es tiešām neatradu mūsu ģimenei piemērotu risinājumu, un tad arī dzima ideja, ka šāds pakalpojums būtu jāpiedāvā.

- Kad un kā sāki savu biznesu?

Darbu pie idejas realizācijas es uzsāku šī gada pavasarī, un šī gada 24. jūlijā uzņēmums uzsāka savu darbību. Uzņēmums katru nedēļu piesaista arvien jaunus pircējus, kā arī turpina papildināt piedāvājumu ar jaunu saimniecību produkciju.

Laikā, kad sāku darbu pie idejas īstenošanas, nolēmu piesaistīt uzņēmumam vēl vienu partneri, lai darbi ritētu raitāk. Tad es iepazinos ar tagadējo sadarbības partneri Diānu Dzinduli, un uzņēmumu mēs šobrīd vadām kopā.

20151105115629-19581.jpg

20151105115636-55133.jpg

20151105115643-52221.jpg

-Ko tieši tu radi, ar ko ir saistīts Tavs bizness un kā sākās viss tavs radošais process?

Uzņēmumā mēs piedāvājam pircējiem katru nedēļu pasūtīt svaigus produktus no vietējām zemnieku saimniecībām. Kopā ar komandu esam izveidojuši mājas lapu www.svaigi.lv pircējiem, kuri vēlas iegādāties un uzturā lietot tīru pārtiku no vietējām zemnieku saimniecībām un mājražotājiem. Ir tapis virtuālais zemnieku tirgus, kurā satiekas vairāk kā 20 saimniecības no visas Latvijas un pircēji, kuri savām maltītēm izvēlas vietējo zemnieku produkciju. Lielākā daļa no piedāvājumā iekļautajām saimniecībām strādā izmantojot bioloģiskās saimniekošanas metodes. Šobrīd produktus iespējams saņemt pašiem mūsu uzņēmumā Margrietas ielā 7, Āgenskalnā vai ar piegādi uz mājām Rīgā un Rīgas apkārtnē.

- Kas tevi iedvesmoja, pamudināja uzsākt kaut ko pašai?

Es vienmēr esmu vēlējusies nodarboties ar uzņēmējdarbību. Šogad sakrita vairāki apstākļi, lai uzņēmējdarbību uzsāktu - ideja, iespēja un laiks.

- Kas ir tas, kas šajā procesā liek virzīties uz priekšu un meklēt arvien jaunas un jaunas idejas?

Mūsu uzņēmuma darbība nav tikai bizness, bet gan darbs, kurā mūsu komanda saskata lielu pievienoto vērtību. Mēs no sirds cenšamies būt efektīvi starpnieki starp zemniekiem un pircējiem. Tieši tas, ka pircēji novērtē mūsu darbu, liek mums censties strādāt aizvien labāk un īstenot aizvien jaunas idejas.

20151105115606-63278.jpg

20151105115613-30190.jpg

- Vai Tev ir arī sava mājas lapa, kur aplūkot un iegādāties radītās lieta? Kur par tevi, taviem ražojumiem var uzzināt vairāk?

Mēs nodrošinām mūsu pakalpojumu izmantojot mūsdienu tehnoloģiju sniegtās priekšrocības, tas ir, vietējo zemnieku produktus mēs piedāvājam caur mūsu mājas lapu www.svaigi.lv, kas arī ir mūsu galvenais ikdienas darba rīks.

- Kā ir ar reklāmu? Bez reklāmas nav nekā, kur un kā reklamē savu uzņēmumu?

Mums ir izstrādāts komunikāciju plāns noteiktam laika periodam, kuru īstenojam, lai reklamētu savus pakalpojumus. Mēs reklāmai izmantojam tādus jau vispārzināmus paņēmienus kā komunikācija un reklāma Facebook, Google AdWords, kā arī citus paņēmienus . Pēc pieredzes varu teikt, ka mūsu gadījumā ļoti labi strādā arī tieši pašu pircēju ieteikumi citiem izmēģināt mūsu pakalpojumus. Visi interesenti var sekto līdzi Svaigi.lv aktualitātēm un īpašajiem piedāvājumiem mūsu Facebook lapā: www.facebook.com/svaigi.lv/

- Kā ir ar šādu preču konkurenci? Vai arī tādu esi pamanījusi?

Esam pamanījuši, ka laikā pēc mūsu veikala atvēršanas, ir parādījušies arī citi uzņēmumi, kas piedāvā līdzīgus pakalpojumus, bet konkurence ir arī laba lieta, tā liek būt radošiem un strādāt efektīvāk.

- Kāpēc Tavu uzņēmumu sauc tieši šādi? Kā pie šāda nosaukuma nonāci?

Par nosaukumu es varu pateikt paldies savam dzīvesbiedram. Kad stāstīju viņam par savu ideju, viņam izdevās ļoti precīzi vienā vārdā raksturot, kādus produktus es vēlos piedāvāt saviem pircējiem - svaigus. Mums nav produktu noliktava, visas zemnieku saimniecības katru nedēļu gatavo svaigus produktus atbilstoši pircēju pasūtījumiem. Tā tapa virtuālais zemnieku tirgus ar nosaukumu Svaigi.lv.

20151105115655-69770.jpg

20151105115701-34534.jpg

- Kā kopumā raksturotu to, ko radi tu? Varbūt ir kāds firmas moto?

Mēs piedāvājam pircējiem svaigus produktus no vietējiem zemniekiem.

- Parunāsim par bērniem! Pastāsti par viņiem!

Laikā, kad sāku darbu pie sava uzņēmuma, manai meitiņai bija apmēram 10 mēneši, šobrīd viņai ir gads un seši mēneši. Viņa ir ļoti aktīva, dzīvespriecīga un zinātkāra jaunkundze, kura mums ģimenē ir ienesusi daudz prieka un mīlestības. Mūsu ģimenē mēs šobrīd gaidām arī otro bērniņu.

- Cik viegli vai cik grūti ir savienot darbu un biznesu ar ģimeni un ikdienu?

Divas dienas nedēļā es strādāju prom no mājām, un tad man palīgā nāk ļoti sirsnīga auklīte. Pārējās dienas es strādāju no mājām, tad darbam es izmantoju rīta stundas, bērna diendusas laiku un vakara stundas. Šobrīd meitiņai ir tāds vecums, ka viņas nomoda laikā darbam uzmanību veltīt ir ļoti grūti, jo viņa noteikti visur vēlas piedalīties. Meitiņa man nāk līdzi tur, kur tas ir iespējams, piemēram, viņa dažkārt piedalās tikšanās ar sadarbības partneriem vai dodamies kopā uz banku.

Es teiktu, ka savienot darbu un ģimeni brīžiem ir vieglāk, brīžiem grūtāk, tas prasa nemitīgu plānošanu un pieturēšanos pie plāna, lai paredzētajā laikā paveiktu iecerēto. Man ir ļoti atsaucīgs dzīvesbiedrs, kurš ir ne tikai gādīgs tētis, bet arī palīgs ikdienas mājas darbos. Tas noteikti dod drošības sajūtu, ka arī bez manas klātbūtnes kādā brīdī ģimene tiks ar visu galā.

- Kā bērni palīdz Tavā biznesā? Ar idejām? Modeļiem?

Meitiņa mani iedvesmo darbiem! Es vēlos viņai arī parādīt, ka katrs dzīvē var darīt darbu, kas sagādā patiesu prieku un gandarījumu. Tieši domas par viņas labklājību palīdzēja dzimt šai idejai, un tagad es vēlos arī citām ģimenēm palīdzēt regulāri un ērti iegādāties veselīgu pārtiku savām ikdienas maltītēm.

- Vai Tu vari teikt, ka būšana par mammu ir iedvesmojusi Tevi lielām lietām?

Es ar pārliecību varu teikt - jā! Tieši bērniņa klātbūtne ģimenē man liek izvērtēt, kā es vēlos piepildīt savu ikdienu, un kādu paraugu es ar savu darbu varu parādīt bērniem.

- Ko tu ieteiktu citām mammām, kas rada, bet baidās nodot tālāk savus ražojumus un uzsākt savu biznesu? 

Es ieteiktu mēģināt un darīt! Tikai tā ir iespējams uzzināt, kas sekos tālāk. Brīžos, kad man uznāk šaubas, es vienmēr pārdomāju, kas ir tas pats sliktākais, kas ar mani varētu notikt, un nekad es neesmu varējusi izdomāt tik sliktu scenāriju, lai savas idejas nemēģinātu realizēt.

Un vēl es ieteiktu rūpīgi izvērtēt savus resursus - laiku, zināšanas, pieredzi. Nav obligāti viss jāizdara vienam pašam! Darbā ir jāizmanto savas personības stiprās puses, bet ir lietas, ko mēs varam uzticēt arī citiem profesionāļiem.

JAUNS projekts: MAMMU bizness! Gaidām uzņēmīgo māmiņu pieteikumus!

20141202111131-14474.jpg