Mammu Bizness: Iepazīsties ar fantastisko attīstošo rotaļlietu - Little Ben’s Board!

Mammu Bizness: Iepazīsties ar fantastisko attīstošo rotaļlietu - Little Ben’s Board!

17. Nov 2015, 12:35 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Vai zināt, kā radās ideja par "tehnisku dēli", kas bērnā raisa ne tikai interesi, bet ir arī lielisks viņa attīstības palīgs? Lasiet interviju ar Little Ben’s Board radītāju Kristīni un uzziniet vairāk!

Pirms mūsu dēliņa piedzimšanas es strādāju par vadītāju apģērbu veikalā. Kopš manas aktīvās darba gaitas pārtrauca pirmsdzemdību atvaļinājums un dzīvoju bērna kopšanas atvaļinājumā, šķiet, esmu izdzīvojusi gandrīz visu to pārdzīvojumu komplektu, ko mūsdienās parasti izdzīvo vairums jauno māmiņu. Mūsu mazajai ģimenei ir paveicies, jo visu šo laiku man blakus ir bijis mans vīrs. Tāpēc, runājot par uzsākto biznesu, es nekādi nevaru teikt, ka tas ir mans bizness, bet gan, ka tas ir MŪSU bizness. Tajā arī slēpjas mans un mūsu iedvesmas avots. Iedvesma ir kompleksa parādība, tā uzzied kopā būšanā, vērojumā, kā mūsu dēliņš dienu pēc dienas aug arvien lielāks savos priekos un bēdās.

20151105112846-35162.jpg

Kā radās "tehniskais dēlis"

Tā dzīvojot, kādu dienu māmiņukluba forumā Janvāra grupiņā kāda no māmiņām padalījās ar „tehniskā dēļa” fotogrāfiju. Parādīju to savam vīram un novērtējām, ka tā tak ir riktīgi laba manta. Uz „tehniskā dēļa” vienuviet bija apkopoti daudzi mazie sadzīves priekšmeti, par kuriem mūsu dēliņš jau pirms tam bija izrādījis interesi, piemēram, durvju atslēgas, kuras viņam ļoti patīk taustīt un grabināt. Ejot ārā no dzīvokļa un pārnākot mājās, dēlēns ir sajūsmā par to, ka var piedalīties durvju atvēršanas procesā. Tāpat arī mūzikas centra pogas ārkārtīgi piesaista viņa uzmanību. Tādējādi mūsu novērojumu pieredze satikās ar konceptu „tehniskais dēlis”. Šis koncepts mums ļoti iepatikās, un dažu dienu laikā mans vīrs darbnīcā uztaisīja mūsu dēliņam pašam savu „tehnisko dēli”. Kad mūsu mazulis no rīta to ieraudzīja, viņš bija sajūsmā. Durtiņas, atslēdziņas, zvaniņš, ritenīši, grozāmi klucīši, grabošs vītnes stienis, u.c. - tas viss bija jāaptausta, jāizpēta, jāparausta, un tas viss bija pieejams un aizsniedzams. Dienu no dienas, vērojot šādu aizrautīgu rotaļāšanos, kas veicina mūsu mazuļa attīstību, nolēmām, ka būtu ļoti labi, ja arī citiem bērniņiem būtu pieejama tāda manta. Tā arī radās ideja darināt attīstošo rotaļlietu „tehniskais dēlis”. Vēlāk uzzinājām, ka internacionālais nosaukums šādai rotaļlietai ir Busy Board.

20151105112900-52451.jpg

Priekšā vēl daudz darba

Šobrīd es esmu atsākusi mācības Latvijas Kultūras akadēmijas Kultūras menedžmenta un radošo industriju maģistratūras programmā. Pirms tam mans darbs arī bija saistīts ar menedžmentu, tikai vienkāršākā veidā. Kultūras jautājumi prasa daudz smalkāku sapratni par dzīves procesiem. Tādējādi mans darbības lauks mūsu biznesā ir menedžments, bet vīra darbības lauks ir pats darinājums Busy Board. Mūsu abu darbošanās satiekas un pārklājas tajā, ko var saukt par kreativitāti, proti, mēs kopīgi apspriežam kādi elementi un kur uz dēļa tie būtu labāk izvietojami, kas labāk veicinātu mazuļa attīstību. Kā arī apspriežam jautājumus saistībā ar mazuļu drošību un iespējamām biznesa perspektīvām. Jautājums par biznesa perspektīvām tiek pārspriests ļoti bieži, jo savu darbošanos esam uzsākuši diezgan nesen, tēlaini varētu teikt, esam vēl „biznesa dzemdību namā” un Busy Board kā produkts Latvijā, kā arī citur pasaulē, vēl nav tik ļoti pazīstams, tāpēc priekšā vēl daudz skaidrojošā darba, un tas ir viens no maniem darbošanās lauciņiem šajā biznesā.

"Es uzskatu, ka īstās biznesa idejas pašas atrod darītāju"

Tās uzmirdz un pārņem cilvēku kā atklāsme, pārējās, t.i., tās, kuras var dēvēt par neīstām, ir uzskatāmas par uzmācīgām idejām. Cilvēks pats ir šī atklāsme. Tāpēc, ja ir jārunā par biznesa idejas un biznesa aizsākumu, ir grūti novilkt kādu striktu robežu un pateikt – te tas sākās. Bet, ja līnija ir jānovelk, tad manā gadījumā par atskaites punktu stāstam par biznesa aizsākumu, es gribu pieņemt dēla piedzimšanu. Bez viņa es nekad līdz tādai idejai nebūtu nonākusi. Un pati šī ideja jau arī nav tā svarīgā, svarīgs ir tikai mans dēliņš un mūsu kopā-būšana, bizness ir tikai kas virsuznākošs.

20151105115109-86334.jpg

Mūsu biznesa nosaukums ir Little Ben’s Board

Kaut arī viss tiek darināts ar pašu rokām šeit Latvijā, tomēr izvēlējāmies nosaukties angļu mēlē biznesa tālāku perspektīvu dēļ. Nosaukums saistīts arī ar mūsu darbības centru dēlu Benediktu, jo jebkas, ko mēs izgudrojam, pirmām kartām ir viņa rotaļlieta. Bez viņa testa nekas nenotiek. Par to iespējams pārliecināties arī mūsu iepazīšanās video filmiņā ar Little Ben’s Board produktu, kur galvenajā izmēģinātāja lomā – mūsu dēls Benedikts - https://www.youtube.com/watch?v=b0lbX502Wfo .

Pats produkts, ko mēs darinām un kas ir mūsu biznesa centrā, veicina mazuļu attīstību. Tas bērniņam trenē motoriku, kas, savukārt, veicina iztēli un līdz ar to attīsta domāšanu. Visas lietas, kuras ir izvietotas uz Little Ben’s Board, piesaista mazuļa uzmanību. Bērns sākumā tās aplūko un pēc tam cenšas satvert un sataustīt. Un tā kā visas lietas paliek savās vietās, tad rotaļas laikā tās netiek izsvaidītas pa rotaļlaukumu. Tā bērniņš trenē apzinātu uzmanības pārslēgšanu. Mēs savās mājās pamanījām to, ka dēls labprātāk spēlējas ar savām rotaļlietām, ja tās ir sakārtotas un savās vietās. Savukārt, ja viņš tās ir izsvaidījis pa istabu, tad tālāk viņš pievēršas jau, piemēram, grāmatu plauktiem vai arī meklē palīdzību pie mammas vai tēta. Tāpēc ir labi, ja mājās ir kāds objekts/rotaļlieta, kas ir nemainīga, vienlaikus piesaista mazuļa uzmanību un ir pārskatāma, proti, mazulim aptverama. Darbojoties ar savu Little Ben’s Board, mazulis var pats pārslēgt uzmanību no viena objekta uz otru, nevis tikai sekot savai uzmanībai.

Little Ben’s Board dēlī visas lietas ir stingri pieskrūvētas, bērns ar tām var darboties, bet nevar tās noraut no tā. Little Ben’s Board var pieskaitīt pie attīstošo vai pedagoģisko rotaļlietu kategorijas. Šī rotaļlieta veicina bērna harmonisku attīstību, ko arī uzskatām par sava biznesa misiju. Mūsu mērķis ir dalīties priekā, ko mazuļiem sniedz šī rotaļlieta.

Domājot par lietām, kurām būtu jāatrodas uz dēļa, mēs ar vīru uzdodam sev jautājumu – vai bēbīšiem tas patiks. Reizēm šis jautājums pārkāpj tematisko robežu un to attiecinām uz dažādām lietām un parādībām mums apkārt. Tad sanāk jautri, ja redzot ko nelāgu izskan atbilde - bēbīšiem tas nepatīk. Tāpēc mūsu darbības moto, pie kura stingri pieturamies un kas mūs iedvesmo, ir strādāt tā, lai simtprocentīgi atbilde būtu – bēbīšiem patīk. Protams, lai panāktu tādu rezultātu, nepietiek tikai ar zinātnisko literatūru, bet gan pašiem ir jāiejūtas bēbīša ādā, kas diemžēl nav iespējams. Te talkā nāk mūsu mazākais, bet svarīgākais komandas dalīnieks, proti, mazais dēliņš, kurš, pats to nenojaušot, ir visas šīs rotaļas centrs. Viņa aktīvā darbošanās iedvesmo uz aizvien jaunām idejām un risinājumiem, piemēram, izveidot 3D Busy Board uz ritenīšiem, lai mazuļi, turoties pie tā, vienā attīstības brīdī varētu pārvietoties pa istabu, tādējādi tiktu apvienoti Busy Board un stumjamās rotaļu automašīnas koncepti. Tā ka perspektīves un plāni, kur biznesam attīstieties, ir arī šajā virzienā.

20151105115120-41969.jpg

Iepazīsties ar Little Ben’s Board!

Šobrīd mūsu piedāvājumu var aplūkot https://www.facebook.com/LittleBensBoard/ un etsy https://www.etsy.com/shop/LittleBensBoard?ref=hdr_shop_menu . Mājas lapa mums vēl ir tikai izstrādes stadijā. Kad mājās ir mazulis un dienas ir piepildītas ar rūpēm un vēl tam visam klāt ir arī studijas augstskolā, man ir nepieciešams diezgan augsts disciplīnas un paškontroles līmenis, lai metodiski katru dienu paveiktu kaut nelielu soli biznesa organizācijas īstenošanā.

Bērni iedvesmo..

Savu dēlu es saucu par šīs darbības centru un šim uzskatam pievienojas arī mans vīrs. Piepildījuma sajūta, ko agrāk vai vēlāk jūt katra māmiņa, kad ģimenē ienāk bērns, ir nosacījums arī manai realizācijai. Ja pirms tam es darbojos attīstot kāda cita biznesa idejas, tad tagad es realizēju sevi caur studijām un mūsu ģimenes biznesa ideju. Savukārt citām māmiņām, kuras varbūt kautrējas piedāvāt pasaulei savas idejas, es ieteiktu palūkoties uz saviem mīļajiem, mazajiem bērniņiem un ieraudzīt, cik viņi ir īpaši, un tie ir Jūsējie, Jūs esat māmiņas šiem mazajiem pasauli izzinošajiem drosminiekiem, Jūs esat māmiņas, un tas jau ir pāri pār visiem pasaules biznesa plāniem. Šāda apziņa atbrīvo rokas mazajiem varoņdarbiem.

 

Uzdod jautājumus un saņem 10% atlaidi Little Ben’s Board pirkumam

+ bērna vārda pirmā burta pievienošanu pie dēļa bez maksas (parastā cena - 5 EUR)

JAUNS projekts: MAMMU bizness! Gaidām uzņēmīgo māmiņu pieteikumus!

20141202111131-14474.jpg

Par to ideoloģiju un radošumu - visu cieņu. Vairāk gan šis" mini darbnīciņas", liekas piemērotas bērnudārza vecuma bērniem. Arī tad, pieaugušo klātbūtnē, jo citādi viņš(bērns) raustīs auklas un nekāda izaugsme nenotiks. Taču pēc attēla spriežot, mazais ķipars ir pietiekoši mazs, lai no tā neko vērtīgu negūtu.

Ezis2009 Ezis2009 19. Nov 2015, 12:08

Bizness un ideja - apsveicami. Taču nekad nepirktu saviem bērniem šādu "rotaļlietu". Tādēļ, ka tajā ir iekļauti elementi, kuriem bērnam vajadzētu būt tabu. Arī savainoties ir ļoti viegli. Bērniem ir tomēr "bērnu" rotaļlietas, ne mazāk attīstošas.

17. Nov 2015, 18:32

Man atkal šādam roku darbam cena liekas pat zema. LV vnk ir pārāk čakla tauta, kas visu paši, tāpēc nenovērtē. Bet vispār šie dēļi nav nekas jauns, ierakstot google vien simtiem varianti. Bet jauki, ka vecajam labajam meklējat jaunus variantus (par tiem ritenīšiem priekš stumšanas), tas liekas kautkas oriģināls, jādomā, lai tik droši, neapgāžas dēlis, jo man tāds stumējs tagad plosas pa istabu un visu nevar stumt. Vēl es ieteiktu vai tiešām "bebīšiem patīk" ir metāla lietas, dēļ bāšanas mutē, kā arī tās sīkās atslēdziņas manējā varētu noplēst un bāzt mutē, ok, manējā nerītu, bet bērni dažādi. Bet vispār malači, galvenais, rosīties un meklēt nebijušus risinājumus, varbūt tematiskus dēļus.