Mammas var gulēt visur

Mammas var gulēt visur

25. Jul 2019, 08:03 Banija Banija

Mammas ir īsti cilvēki orķestri, jo viņas spēj apvienot neskaitāmus darbus. Mammām piemīt īpaša spēja saplānot laiku tā, lai pagūtu dienā divas reizes vairāk nekā citi varētu izdarīt visas nedēļas garumā.

Protams, tam visam ir arī kādas sekas, jo mūžīgā skriešana neizbēgami noved pie noguruma un izdegšanas. Atzīšos, ka arī es ik pa brīdim piedzīvoju brīžus, kad rokas nolaižas, vairāk neko negribu un nevaru, un viss, ko vēlos, ir pilnīgs klusums, miers un miegs.

Jā, starp citu, parunāsim par miegu! Aizvakar piedzīvoju kādu amizantu situāciju - sevis lutināšanas kūrē pie kosmetoloģes brīdī pēc masāžas vienkārši aizmigu. Nav ne jausmas, cik ilgu laiku nogulēju, bet brīdī, kad miegā sadzirdēju, ka tiek atvērta skapīša atvilktne, uztrūkos ne pa jokam, jo miega iespaidā biju nodomājusi, ka vīrs ir piecēlies un jau dodas projām uz darbu, bet es neesmu dzirdējusi modinātāju un nogulēšu darbu. Ui, zinātu jūs manu satraukumu par to, ka nokavēšu! Un tad sekoja neizsakāms atvieglojums saprotot, ka nekur nav jāsteidzas un nekas nav jāpaspēj.

Tagad ar smaidu atceros šo gadījumu un atmiņā atausa vairākas reizes, kad esmu aizmigusi ar bērnu rokās. Lai arī cik ļoti spējīgas būtu jaunās mammas un visu varošas, ir brīži, kad enerģijas līmenis ir 0 un viņas vienkārši atslēdzas.

Kad piedzima Roberts, naktis bija jautras, un, lai puiku nomierinātu un ieaijātu miegā, nakts laikā sēdos uz lielās bumbas un šūpojos ilgi un dikti. Kādā no šādām reizēm biju aizmigusi ar visu Robertu rokās un pamodos tikai pēc brīža. Tikai laimīgas sagadīšanās pēc bērnu nebiju izmetusi miega laikā no rokām. Līdzīga vēsture ir atkārtojusies arī ar Laumu, kad esmu aizmigusi sēžot dīvānā ar Laumu rokās. Paveicās, jo pat miegā mammu zemapziņa strādā un viņas savus bērnus tur cieši, cieši.

 

Padalies, kādās amizantās situācijās un vietās tu esi aizmigusi noguruma iespaidā?