Magnijs un sievietes veselība

Magnijs un sievietes veselība

02. Dec 2015, 14:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Kas ir magnijs un kāpēc tas sievietei vajadzīgs? Kā saprast, ka magnija sievietes organismā trūkst? Lasi un uzzināsi!

Magnijs - sieviešu minerālviela № 1

Ņemot vērā jaunākos medicīnas pētījumus, zems magnija līmenis un tā deficīts novērojams 33,7% iedzīvotāju. Pie tam sievietēm magnija deficīts novērots 20-30% biežāk, kā vīriešiem. Lieta tāda, ka sievietes ir vairāk pakļautas magnija deficītam. Un iemesls tam ir vīrieša un sievietes organisma ģenētiskās atšķirības. Sievietei magnijs īr īpaši vajadzīgs normālam menstruālajam ciklam, bērniņa ieņemšanai, grūtniecības un dzemdību laikā, tas ir - magnijs ir saistīts ar sievietes organisma reproduktīvo sistēmu. Sievietes organismā magnija līmenis svārstās atkarībā no menstruālā cikla. Tā, piemēram, pirmsmenstruālais sindroms un ar to saistītie simptomi - nogurums, svara svārstības, aizkaitinātīma - nereti ir novērojamas tieši dēļ magnija trūkuma organismā. Sievietēm, kas lieto kombinēto orālo kontracepciju un hormonālo-aizvietotāj terapiju magnijs ir īpaši nepieciešams. Šajos preparātos atrodamais estrogēnu daudzums izvada magniju no asinīm. 

Topošajām māmiņām

Sievietes organisms ir īpaši jūtīgs pret magnija trūkumu grūtniecības laikā, dzemdību procesā un pēcdzemdību laikā, kad sieviete baro bērniņu ar krūti. Šīs minerālvielas deficīts grūtniecēm ir īpaši bīstams, jo pastāv risks pasaulē laist bērniņu ar mazu piedzimšanas svaru, kā arī iespējami ir dažādi dzemdību sarežģījumi, grūtniecības laikā bīstamākie sarežģījumi var novest pie bērniņa zaudēšanas. Magnija trūkuma dēļ novērojamas gestozes, spontānie aborti, pirmslaicīgas dzemdības, placentārā nepietiekamība un citi bīstami sarežģījumi. Magnija deficīts paaugstina asfiksijas un  un iekšējo infekciju iegūšanas risku. Visbiežāk magnija trūkums novērojams grūtniecības 20.-26.nedēļā un maksimālais magnija nepietiekamības moments var būt ap 36.-40.nedēļu. Dzemdību laikā novērojams vēl nozīmīgāks magnija trūkums organismā. Pēc dzemdībām tas var sasniegt pat 60%. Smagas formas gestozes un līdzīgu sarežģījumu profilaksei topošajām māmiņām tiek ieteikts lietot Magne-B6. Preparāts normalizē dzemdes tonusu, pazemina trauksmes sajūtu un nemieru. 

Kādi simptomi norāda uz magnija deficītu?

Pirmie simptomi parasti ir nogurums, nosliece uz depresiju. Citas pazīmes ir: krampji, saspringuma sajūta, atmiņas pasliktināšanās, miega traucējumi vai bezmiegs, retāk galvas griežanās, sirdsklauves, sajūta ka trūkst gaisa, kā arī sajūta, ka kaklā ir "kamols". Magnija trūkuma gadījumā var izveidoties paaugstināta stresa attīstība, kas, savukārt paaugstina magnija trūkumu. Izteikts magnija trūkums var izraisīt sirds-asinsvadu sistēmas traucējumus (tādus kā aritmija) un kuņģa-zarnu trakta traucējumus.

Māmiņu Klubs

FLORADIX MAGNESIUM

20150916092725-47364.jpg

FLORADIX MAGNESIUM nodrošina organismu ar nepieciešamo magnija dienas devu. FLORADIX MAGNESIUM satur medu, vairāku augļu sulu koncentrātus un atlasītu augu ekstraktus, kas veicina magnija uzsūkšanos organismā. Produkts ir ērti lietojams un labi garšo. FLORADIX MAGNESIUM ir piemērots sportistiem, jo magnija daudzums organismā samazinās pēc sporta nodarbībām. Daudz magnija nepieciešams arī jauniešiem, grūtniecēm un mātēm, kas baro bērnu ar krūti. Noder stresa mazināšanai, uzlabo miega kvalitāti. Magnijs veicina kalcija uzkrāšanos kaulos, tādejādi stiprinot tos. Magnijs atslābina muskuļus, palīdz pret nakts krampjiem. Latvijā pieejams 250 ml tilpumā. Lietojot pa 20 ml vienu reizi dienā pirms ēšanas.

FLORADIX MAGNESIUM palīdzēs ātri atjaunot zaudētās magnija rezerves, stiprinās sirds un citu muskuļu darbību, mazinās stresu un uzlabos jūsu pašsajūtu.

 InternetAptieka.lv 

20151125160458-78246.jpg