Laimes scenārijs: pildi to vasaras saulgriežos ŠODIEN

Laimes scenārijs: pildi to vasaras saulgriežos ŠODIEN

21. Jun 2022, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Kamēr kristīgā pasaule svin Jāņa Kristītāja svētkus 24. jūnijā, pagāniskie vasaras saulgrieži tiek svinēti laika posmā no 20. līdz 23. jūnijam, kulminācijas brīdi sasniedzot 21. jūnijā. Kādus maģiskos rituālus veikt vasaras saulgriežos? Sieviešu Klubam atklāj ezotērikas speciāliste Kristīne Dunska.  

Ja vēlies izmēģināt savus spēkus sievišķīgajā maģijā, tad varbūt tieši šie vasaras saulgrieži ir īstais brīdis tam. Vasaras saulgrieži dabā ir kulminācijas brīdis, kad ir visīsākā nakts un garākā diena, enerģijas kanāls, caur kuru vari novirzīt enerģiju sev vēlamajā gulsnē ir ļoti tuvu, tādēļ veiktie rituāli šajā brīdī ir īpaši spēcīgi.

Šogad vasaras saulgriežu kulminācijas brīdis būs 21. jūnijā, plkst. 20:00 vakarā. Precīzāk - plkst. 20:16. Tad nevajag cept šašlikus vai veikt citas mūsdienu Jāņu svinēšanas izdarības. Tā vietā dodies uz pļavu (īpaši lielu enerģiju saņemsi, ja tajā brīdī būsi basām pēdām) un pin vainagu. Kā latviešu tautasdziesmās min – vainagā jābūt trejdeviņi ziedi. Jo dažādākus ziedus saliksi vainagā, jo labāk! 

Turklāt nēsājot vainagu visu saulgriežu laiku, arī pašas kļūstam enerģētiski bagātākas un spēcīgākas.

Pinot vainagu, domā par sevi, savu veselību, finansēm, attiecībām. Domā pozitīvi un sapņo par to, ko vēlētos sagaidīt no nākamā gada. Vainagu pin tikai no pļavas ziediem. Diegu neizmanto!

Plkst. 20 vakarā atvērsies Dieva vārti, tādēļ šajā mirklī vari veikt nākamā gada pasūtījumu. Iedomājies, ko visu vēlies nākamgad un tev tas tiks dots.

Kad vainags uzpīts, domas noformulētas, tas viss jānostiprina ar uguns rituālu. Ja esi mājās, aizdedz sveci (dzeltenu, jo tai piemīt saules enerģija) vai kamīnu un, skatoties ugunī, vēlreiz pārdomā visas tās domas un vēlēšanās, kuras gaidi no nākamā gada.

Bet, ja 21. jūnija vakarā esi pie dabas, lieliski: aizkur ugunskuru un veic rituālu. Vislabāk ugunskuru kurt uguns āderu vietās. Kā tās atrast? Nostājies pie sava pagalma vārtiņiem, skatoties pret pagalmu, labajā, tālākajā stūrī jākur ugunskurs (līdzīgu principu tu vari ievērot arī pļavā).

Apkārt ugunskuram jānostājas deviņiem cilvēkiem. Uguns rituālā var piedalīties ikviens, kurš to vēlas, izņemot grūtnieces. Viņām ar maģiju nav vēlams nodarboties, jo enerģijas ir tik spēcīgas, ka var kaitēt bērniņam.

Ja ap ugunskuru visi cilvēki nav ļoti pazīstami, labāk rokās nedoties. Tu taču negribi saņemt otra negatīvo enerģiju, vai ne?

Ugunskuru aizdedz ar skalu, nevis papīru vai sērkociņu. Ideāli, ja vispirms vari vietu attīrīt ar vīraku vai svārstu, tad ar sērkociņu aizdedzina skaliņu, bet ar skaliņu – ugunskuru. Ja izdosies ugunskuru aizdegt ar vīraku, vispār ideāli.

Nākamais solis - ziedošanas rituāls. Atdod ugunij kaut ko savu: tas var būt pērnā gada vainags, pīlādžu zars vai pat kāda tava īpašība, no kuras labprāt atbrīvotos.

Ziedošanas laikā saki paldies visiem, kas tev pagājušā gadā palīdzējuši. Paldies saki arī dabai, augstākajiem spēkiem, kas ļāvuši šo gadu izdzīvot tieši tādu, kādu to vēlējies. Tikai ziedojot un pasakoties tu no augstākajiem spēkiem saņemsi pretī to, ko lūdz šogad. Ievēro arī pareizu ziedošanas kārtību: procesam jānotiek pulksteņa rādītāja virzienā. Viens noziedo, tad ziedo nākamais. Ja uguns rituāla aplī vari iesaistīt arī vīriešus, ļoti labi, jo tad būs labs līdzsvars starp sievišķo un vīrišķo enerģiju, starp iņ un jaņ.

Ja vēlas, pēc rituāla smiltīs uzzīmē kādu no latviešu zīmēm, to atceries un zini – visu nākamo gadu tev tā nesīs veiksmi un palīdzēs tev, kad būs nepieciešams.

Kad uguns izdedzis, katram rituāla dalībniekam jāpaņem viena oglīte un jātur līdz nākamajam gadam. Ogli atdzesēt ar ūdeni nedrīkst. Labāk jau iepriekš sarūpē karstuma drošu trauku un tajā savu ogli attransportē mājās. Ar ogli uz mājas durvīm var uzvilkt krustu, kas visus mājiniekus pasargās.

Uguns rituālu ieteicams veikt bez apaviem kājās, tad tevī būs vairāk zemes enerģijas.

Kā veidot uguns rituālam paredzēto ugunskuru?

Ugunskuram jābūt piramīdas formā. Vispirms piramīdā liek skaliņus, tad kadiķi (nekādā gadījumā neizmanto papīru, it sevišķi apdrukātu, jo tam ir pievienota cita informācija!). Nākamām jābūt ozollapām. Atceries rituālo ugunskuru izrotāt. Rotājumiem izmanto ziedus un visas tās lietas, kuras esi nolēmusi ziedot. (Alkohols nederēs!). Vari izmantot ogas, medu, avota ūdeni, tējas, pērnā gada vainagu, pīlādža zariņu, kas visu gadu no ļauniem gariem sargājis tavu māju. Ugunskuru aizdedz ar skaliņu.

Ugunskuram kuroties var skaitīt tautasdziesmas vai mantras. Zvanīt zvanu, jo tas attīra katru klātesošo un visu vidi ap jums.

Var dziedāt un dejot. Svinēt vasaras saulgriežus! Šis rituāls vajadzīgs, lai attīrītos organisms.

Kā tu plāno svinēt vasaras saulgriežus?

foto: pexels.com