Kur pavasarī rast vitamīnus, lai izskatītos un justos labi?

Kur pavasarī rast vitamīnus, lai izskatītos un justos labi?

05. Mar 2021, 08:10 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Garā ziema izsmēlusi vitamīnu rezerves organismā, bet līdz vasaras augļu un dārzeņu ražai vēl jāpaciešas. Kur pavasarī smelties vitamīnus? 

Ja organismam trūkst vitamīnu un mikroelementu, tevi ikdienā pavada nogurums un nespēks, trūkst enerģijas, savukārt āda vairs nav tik mirdzoša un biežāk piemeklē dažādas saslimšanas. Ar to jo īpaši saskaramies šobrīd, kad liela daļa no mums ikdienā strādā no mājām, līdz ar to kustību ikdienā ir mazāk, savukārt ikdienas uzturā aizvien biežāk ienāk dažādi pusfabrikāti, jo apvienot strādāšanu un mācīšanos no mājām prasa patiesi daudz laika. 

Atgūsti mundrumu, iegūsti enerģiju un sagatavojies vasarai, ņemot talkā mūsu špikeri par to, kur pavasarī meklēt vitamīnus!

Saldēti dārzeņi, augļi un ogas

Ja augļu, dārzeņu un ogu saldēšanā tiek izmantota ātrā sasaldēšana, tie saglabā lielāko daļu no sākotnējā vitamīnu daudzuma. Atceries, ka saldētie produkti tieši pirms lietošanas ir jāatsaldē un līdz minimumam jāsamazina to termiskā apstrāde. Pārskati savu saldētavu! Iespējams, tajā vēl atrodami labumi no aizvadītās vasaras ražas.

Zaļumi uz palodzes

Pavasaris ir laiks, kad uz palodzes vari audzēt dažādus zaļumus – lokus, pētersīļus, dilles, bazilikus. Tie gluži tāpat kā mikrozaļumi, kuri pieejami no saimniecībām piegādei tieši uz mājām, gan nopērkami veikalos, būs garšīgs un svaigs vitamīnu papildinājums tavai maltītei. Ķeroties pie mazā palodzes dārziņa ierīkošanas jau tagad, jau pavisam drīz uz tavas palodzes būs īsts vitamīnu sprādziens.

Svaigi spiestas sulas

Vitamīnu daudzums augļos un dārzeņos līdz pavasarim ir samazinājies, taču tie aizvien ir labs avots gardu un svaigu sulu pagatavošanai, kas sniegs tavam ķermenim īstu mundrumu. Svaigi spiestu augļu un dārzeņu sula ik rītu sniegs tev enerģiju visai dienai un nodrošinās arī ar daļu no dienā vajadzīgajiem vitamīniem. Ar sulu pagatavošanu vari variēt – izmanto ābolus, bietes, ķirbjus, apelsīnu, burkānus. Ļaujies dažādībai.

Kļavu un bērzu sulas

Ja līdz bērzu sulu laikam vēl jāpaciešas, kļavu sulu sezona jau ir sākusies! Kļavu sulas ir bagātas ar minerālvielām, enzīmiem un tās lieliski attīra organismu, stimulējot sārņu izdalīšanos un uzlabojot vielamaiņu, piedevām, kļavu sulu dzeršana arī uzlabo ādas stāvokli. Perfekta kombinācija, lai sagatavotu savu organismu vasaras sezonai!

Spēcinoša un attīroša ir arī jau labi zināmā bērzu sula, par kuru saka, ka tad, ja pavasarī izdzerti vismaz 10 litri tikko tecinātu bērzu sulu, tiek izskaloti visi ziemas periodā organismā uzkrātie sārņi.

Citrusaugļi, skābēti kāposti

Skābos kāpostus, kivi un citrusaugļus var lieliski izmantot kā C vitamīna avotu. Šajos produktos esošais C vitamīns arī pilnībā absorbējas organismā, tādējādi to spēcinot. 

Dabīgais minerālūdens

Mēs visi zinām, cik svarīgi ir dienā izdzert vismaz divus litrus ūdens, jo tas ir akūti nepieciešams, lai palīdzētu organismam transportēt uzņemtās barības vielas, regulēt ķermeņa temperatūru, sagremot pārtiku un veikt citas svarīgas funkcijas, lai ikdienā justos labi un veseli. Izrādās, ūdens dzeršanu var apvienot arī ar vitamīnu uzņemšanu!

Izvēloties dabīgo minerālūdeni, uzņemsi arī organismam tik vajadzīgo kalciju, kas svarīgs veseliem un stipriem zobiem un kauliem, kā arī magniju, kas palīdzēs rūpēties par tavu sirdi.

TICHĖ – tas ir minerālūdens ar īpaši reti sastopamu sastāvu, pašas dabas ideāli sabalansēts no dabīgajiem minerāliem, piemērots ne tikai lai atsvaidzinātos, bet arī cilvēka ķermeņa apgādei ar visnepieciešamākajiem minerāliem.

Vidējas mineralizācijas dabīgais minerālūdens ar sulfātiem, kalciju un magniju, kas iegūts no 689 m dziļurbuma Telšos.

Tavām ērtībām TICHĖ dabīgais minerālūdens pieejams arī ērtā 0,5l pudelē, lai tu vienmēr varētu paņemt kvalitatīvu ūdeni sev līdzi, lai arī kurp tu dotos - uz darbu, pastaigās, sportot vai arī dabā.