KONKURSS: Sagaidi 2019.gadu kopā ar Māmiņu Klubu. Ideja 6.decembrim!

KONKURSS: Sagaidi 2019.gadu kopā ar Māmiņu Klubu. Ideja 6.decembrim!

06. Dec 2018, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Cik vien sevi atceros, tuvojoties Ziemassvētkiem, mamma mani mudināja ik gadu mācīties dzejolīšus, savādāk, netikšu pie rūķu atnestajām dāvanām. Kamēr brālis ik gadu konsekventi skaitīja vienu un to pašu dzejoli, es centos būt radošāka.

6.decembra uzdevums

Līdz Ziemassvētkiem vairs nav ļoti tālu, tāpēc ir laiks sākt apgūt dzejolīšus, ja vien nevēlies šogad palikt bez dāvanām. Kopā ar bērniem atrodiet arī dzejoļus, kuri viņiem pašiem šķiet vistīkamākie un interesantākie, un ik dienu tos viens otram skaitiet priekšā. Tā pašiem nemanot līdz svētkiem dzejoļi jau būs apgūti. Gadījumā, ja neviens pantiņš nenāk prātā, esam apkopojuši dažus vienkāršus dzejolīšus, ieskaties!

TEPAT KOMENTĀROS PASTĀSTI, KĀDU DZEJOLĪTI PIE EGLĪTES ŠOGAD SKAITĪSI TU UN BĒRNI

Laika atskaite līdz 2019.gadam ir sākusies - līdz Jaunajam gadam atlicis vairs tikai mēnesis. Bet, kamēr vēl gads nav galā un Tev ir iespēja pagūt realizēt savas šī gada apņemšanās, aicinām Tevi ik dienu ieskatīties Māmiņu Kluba portālā vai arī Facebook lapā, lai smeltos idejas, kā padarīt Jaunā gada gaidīšanas laiku vēl īpašāku.

Un kas gan būtu ziema, decembris un svētki bez saldumiem, ne? Tāpēc aicinām ik dienu tepat komentāros vai arī Facebook pievienot komentārus vai arī bildes, kas parāda, kā Tu gatavojies Jaunajam gadam!

GAIDĪSIM JAUNO GADU KOPĀ!

Ik piektdienu  līdz pat gada beigām starp aktīvākajiem dalībniekiem izlozēsim vienu laimīgo, kam dāvināsim

komplektu ar gardo RED šokolādi!

Pirmās balvas ieguvēju paziņosim jau 7.decembrī!

Uztraucies, ka šokolāde nozīmē liekas kalorijas? Mieru, tikai mieru! Ar RED bauda vairs nerada vainas sajūtu, jo RED ir pirmā pasaulē šokolāde ar tik zemu kaloriju saturu. Tā ir unikāla, tapusi tepat Jelgavā un izpelnījusies atzinību ne tikai Latvijā, bet arī aiz mūsu valsts robežām.

RED šokolāde, kas radīta kā Francijas un Šveices labāko šokolatjē meistaru kopdarbs, ir ne tikai ar samazinātu kaloriju daudzumu, bet arī bez pievienota cukura. Tajā pašā laikā tā saglabā šokolādes lieliskās garšas īpašības! Šokolādes sastāvā ir tikai dabīgi saldinātāji, rūpīgi izvēlēts kakao un kakao sviests no Kotdivuāras, un augstākās kvalitātes piens no Vācijas. Unikālas un īpaši pielāgotas tehnoloģijas, kā arī mūsu speciālistu meistarība, ļauj RED šokolādei sasniegt ideālas garšas virsotnes. RED - neparasti garšīga šokolāde, kas maigi kūst mutē.

www.chocolette.com

Iveria Iveria 06. Dec 2018, 21:14

Dzejoļus Ziemassvētkos neskaitam, bet tā vietā katrs pirms savas dāvanas saņemšanas pastāsta, kas labs ar viņu šogad ir noticis vai kas labs ir padarīts. Tas vienmēr liek atsaukt atmiņā visu labo no pagājušā gada. Kad bērns būs lielāks, tad viņš varēs noskaitīt kādu dzejolīti treniņa nolūkos 😀

Mamm.mamm Mamm.mamm 06. Dec 2018, 15:09

Mūsu ģimenē pieaugušie pie dāvanām tiek bez dzejolīšiem - jau trīs gadus kopīgi nodziedam vienu, divas, trīs Ziemassvētku dziesmas. No zīdainīša arī rūķi neko neprasīs. 😀 Divgadnieks droši vien kaut ko nodejos vai nodziedās dziesmiņu. Dzejolīti droši vien skaitīs nākošgad. 😀 Šogad vel ar daiļrunāšanu nenodarbosimies. 😀

filologe filologe 06. Dec 2018, 13:43

Man ir viens ļoti mīļš un tuvs Ziemassvētku dzejolītis, gribas katru gadu to rakstīt kartiņās:

Nāc, Ziemassvētku naktī ieklausies,
Kad debesīs sniega dzirnavas maļ.
Mums cerība laimes pakavus
No zvaigžņu mirdzuma kaļ.

Šo dzejolīti esmu skaitījusi arī pie eglītes. Tā kā meitiņa vēl ir maziņa un dzejolīšus nemāk skaitīt, viņas vietā skaitīšu es vai tētis, vēl neesam vienojušies, kuram būs šīs atbildīgais uzdevums 😀

Madaras mamma Madaras mamma 06. Dec 2018, 13:29

Mans pats mīļākais:

Gribas, lai baltā pasaulē
Balti sniegi snieg,
Un pa baltiem lielceļiem
Balti cilvēki iet.
Un lai baltos cilvēkos
Baltas domas dzimst.
Un lai baltās darbdienās
Balti svētki ir.

lauvinja lauvinja 06. Dec 2018, 08:11

Pēdējo gadu viens no top dzejolīšiem ir Latviešu tautas dziesma:
Sidrabiņa lietiņš lija
Ziemassvētku vakarā,
Visi sīki žagariņi sidrabiņu vizināja.

Laikam jau kādreiz arī bijuši slajie ziemassvētki.

Pašai kopš bērnības patīk V.Ļūdēna dzejolis Mēness torte:
Mežā skrēju, mežā gāju (2x)
Redzēju ka bija tā
Zaķi grauza mēness torti (2x)
Vecā gada vakarā.

Zaķi grauza, zaķi grauza
Mēness torti, mēness torti
Vecā gada vakarā.

Sniega pārslām apkaisīja
Un uz celma lika to, lika to
Zaķu zaķi sacilpoja
Spožo torti pagaršot, pagaršot.

Skat jau atkal Mēness ripo
Tur, kur platais ozolzars, ozolzars.
Torte liela zaķi mazi
Tikai robu izgrauzt var, izgrauzt var.

Torte liela, torte liela
Zaķi mazi, zaķi mazi
Tikai robu izgrauzt var.

nosiguldas nosiguldas 06. Dec 2018, 07:58

KATRĪNE UN GUSTAVS DZEJOLĪŠUS MĀCĀS SKOLĀ UN DĀRZIŅĀ UN KĀ JAU KATRU GADU VIŅI SKAITĪS ARĪ PAR OPĪTI UN OMĪTI. BET ŠAJĀ SAKARĀ ATCEROS KĀDU ATGADĪJUMU Katrīne bija maziņa, pie eglītes visi skaitīja pantiņus un viņas opis kā katru gadu skaitīja savu vienīgo dzejoli "PīrāgaM nabagam abi gali apdeguši.....", tas protams radīja lielu jautrĪbu. Brīdī, kad Katei bija jāskaita savs dzejolītis, viņa nokautrējās tad pacēla galvu un skaļi noskaitīja PĪRĀGAM NAGABAM ABI GALI APDEGUŠI....