Katrīna Mame: Nevajag katru dienu ķert jaunu recepti, jaunu dārzeni!

Katrīna Mame: Nevajag katru dienu ķert jaunu recepti, jaunu dārzeni!

08. Mar 2023, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Divu bērnu māmiņu Katrīnu Mami zinām kā bloga Krustnagliņa veidotāju. Viņa arī labprāt savās meistarklasēs dalās ar idejām, kā gardi pagatavot dažādus dārzeņus. Pēdējo 1,5 gadu viņas dzīve aizrit Kuldīgā, ne vairs straujās Rīgas centrā. Kāpēc šāds lēmums?

Pārcelties no Rīgas uz Kuldīgu

Katrīnas ģimenē aug divi bērni – dēlam Augustam ir 6 gadi, bet meitai Ausmai drīz būs 3. Pirms aptuveni 2 gadiem ģimene pieņēma lēmumu pārcelties uz dzīvi Kuldīgā. Katrīna atzīst, ka tas bijis ļoti labs lēmums. “Viens no galvenajiem iemesliem tam bija, ka gribējās ikdienu nedaudz vienkāršāku, jo pēdējos 10 gadus dzīvojām Rīgas centrā. Man ļoti patīk Rīga, bet ar bērniem šeit dzīve bija diezgan liela menedžēšana, jo visur jābrauc ar mašīnu, jādomā par ikdienu. Ikdiena bija sarežģīta,” atzīst Katrīna, sakot, ka gribējies visur labprātāk nokļūt ar kājām. Viņa pēc Kuldīgā nodzīvota 1,5 gada atklāj, ka tagad viss ir vienkāršāk.

Bērnu attiecības ar ēdienu

Vaicāta, kādas ir viņas bērnu attiecības ar ēdienu, Katrīna atklāj, ka viņai ir divas kardināli atšķirīgas pieredzes. “Kad piedzima Augusts, kurš bija pirmais bērns, es biju perfekcioniste. Es centos visam pieiet ļoti apzinīgi, speciāli viņam pirku kazas sviestu, makaronus bez glutēna,” stāsta Katrīna, sakot, ka paši ģimenē šādus produktus nemaz nelietoja. Viņasprāt, tas rezultējies ar to, ka dēls izaudzis par ļoti izvēlīgu ēdāju. Tikmēr otrajam bērnam vairs nav bijušas šādas privilēģijas. “Kopš Ausma sāka sēdēt un izrādīja interesi par ēdienu, viņa vienmēr bija manā šķīvī, līdz ar to viņa ir izaugusi daudz brīvāka attiecībās ar ēdienu,” ar savu pieredzi dalās Katrīna Mame. Viņa uzsver, ka vislabākie skolotāji bērniem esam mēs paši un mūsu kopīgi pavadītais laiks pie galda. “Lielās pārmaiņas notiek ar maziem solīšiem. Nevajag katru dienu ķert jaunu recepti, jaunu dārzeni! Var nopirkt ķirbi, kas šķiet tik vienkāršs, taču tam ir ļoti daudz pielietojumu, arī desertos un maizēs. Jāsāk ar vienu dārzeni, vienu recepti un pēc tam iegūsi lielāku pašpārliecinātību nākotnei,” saka Katrīna.

Laiks sev

Vaicāta, vai starp ikdienas pienākumiem izdodas atrast arī laiku sev, Katrīna norāda, ka ikdienas laiks pašai sev ir došanās uz sporta zāli. “Tur esmu viena pati, vīrs paliek ar bērniem. To piekopju katru nedēļu,” ar savu pieredzi dalās Katrīna, vienlaikus norādot, ka viņai ir ļoti svarīgi ik pa laikam norezervēt arī vienu nedēļas nogali tikai sev. Tad viņa uz nedēļas nogali dodas viena vai arī kopā ar draudzeni projām no mājām, lai atpūstos no ikdienas pienākumiem. “Man šīs nedēļas nogales ir ļoti svarīgas,” saka viņa.

Vienlaikus pāris neaizmirst arī par laiku, kuru pavadīt divatā. “Meitiņa labprāt sākusi palikt pie omītes, tāpēc ieplānojam randiņus,” atklāj Katrīna. Viņa stāsta, ka attiecībās daudz laika tiek veltīts sarunām. “Daudz laika pavadām mašīnā braucot un šajā laikam runājamies. Saucam tos par saviem randiņiem, lai arī bērni ir turpat aizmugurē savos sēdekļos. Pavadām laiku runājoties vai klausoties kopā podkāstus un tā kopā augot,” dalās Katrīna, sakot, ka viņiem attiecībās nav tēmu, par kurām nevarētu sarunāties.