Sveicinātas Recepšu klubiņā.
Tā kā man patīk gatavot, tad vadīšu Recepšu klubiņu, kurā centīšos padalīties ar gardām receptēm.
Ļoti gaidīšu arī receptes no Jums.
Šoreiz padalīšos ar recepti, kā pagatavot garšīgas kartupeļu klimpas. Atzīšos, ka pati klimpas gatavoju pirmo reizi. Parasti mums ir tāda, kā tradīcija, ka mēs dažādos svētkos braucam ciemos pie manas krustmātes, kura mūs cienā ar ļoti garšīgām kartupeļu klimpām.
Bet nu izlēmu pati tādas pagatavot, jo manai ģimenei kartupeļu klimpas ļoti garšo.
Klimpu pagatavošanai vajadzēs:
- 5 vidēji lieli vārīti kartupeļi;
- apmēram 20 vidēji lieli svaigi kartupeļi;
- 1 EK miltu;
- sāls;
- žāvēta krūtiņa, apmēram 400 g;
- 1 sīpols;
- 3 EK skābs krējums;
- puskrūzīte piena.
Vispirms izvārām 5 kartupeļus un samīcām tos.
Sagriežam sīpolus un žāvēto gaļiņu.
Tad svaigos kartupeļus sarīvējam uz smalkas rīves, lai būtu putriņa. Piespiežam citrona sulu, lai kartupeļu masa nepaliktu melna.
Sarīvēto kartupeļu masu liekam marlītē un nospiežam atsevišķā traukā lieko šķidrumu.
Šķidrumu nostādinām un nolejam.
Traukā paliek tikai kartupeļu ciete.
Šo cieti liekam klāt nospiestajai kartupeļu masai.
Vēl masai pieliekam klāt samīcītos vārītos kartupeļus un 1 ēdamkaroti miltu un sāli (daudz neliekam, jo klimpas vārīsim sālsūdenī).
Kārtīgi visu samīcām.
Tad veidojam tādus kā plācenīšus un liekam vārošā sālsūdenī.
Vārām kādas 20 līdz 30 minūtes, atkarībā cik lielas klimpas.
Gatavas klimpas ar putu karoti izņemam, lai notecētu šķidrums un kārtojam bļodā.
Gatavojam mērci. Apcepam sīpolus.
Pieliekam žāvētu gaļu un vēl pacepam.
Tad pieliekam skābo krējumu un pienu, visu uzkarsējam un pielejam to sālsūdeni kurā vārījās klimpas. Visu uzvāra.
Gatavu mērci pārlej pāri klimpām.
Kartupeļu klimpas ar gaļas mērcīti ir gatavas.
Sanāca ļoti garšīgas.
Labu apetīti!
Vēsma
Reiz ievietoju recepti, bet tā nav praktiski skatīta, ceru ka kādai noderēs-
http://www.maminuklubs.lv/sieviesu-klubs/kekss-mellenes-sniega-126561/
Izklausās gardi!
Tavas receptes mani iedvesmo, izskatās ka uz ēdieniem mums varētu būt līdzīga gaume !