KAISLĪGĀ KULINĀRA BLOGS: Kēksiņi ar dzērvenēm

KAISLĪGĀ KULINĀRA BLOGS: Kēksiņi ar dzērvenēm

15. May 2016, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Sveiki! Šodien cepam kēksus. Kēksiņus. Ar dzērvenēm. Man patīk dzērvenes, kas ieceptas saldajos ēdienos, to skābā garša ir patiešām interesanta un piesātināta. Dzērvenes vienkārši var aizvietot ar jebkurām citām ogām, ko varat atrast saldētavā. Piemēram, domāju, ka mellenes vai jāņogas arī būtu ļoti gardas!

Starp citu, sestdienas rītā brokastīs, kēksi noderēs. To pagatavošana ir ātra, tā nemaksā dārgi, un kēksos ir mazāk kaloriju, nekā parastajās kūciņās ar sviestu.

Nu ko es varu teikt, jāpamēģina!

20131127145312-84060.jpg

Parastiem kēksiņiem:

  • skābs krējums - 100 g
  •      milti - 125g
  •      olas - 2 gab
  •      cukurs - 75 g
  •      Dzērvenes - 100g
  •      cepamais pulveris - 0,5 tējk

20131127145337-33456.jpg

Šokolādes kēksiņiem

140 g kausētas šokolādes.

Jāsakuļ olas ar cukuru, jāpievieno krējums. Jāsajauc iegūtā masa ar miltiem, cepamo pulveri, jāpievieno ogas. Jāielej viss keksu formiņās, un jācep 180 grādu temperatūrā 20-25 minūtes. Es gatavību pārbaudu ar nazīti vai kociņu - ja tam nelīp klāt mīkla, tātad - kēkss ir gatavs.

Šokolādes kēksiem šokolāde vispirms jāizkausē ūdens peldē un tad tā jāpievieno mīklai.

Kēksu augšpusi var apkaisīt ar pūdercukuru vai putukrējumu.

Visiem saldu dieniņu!

Milana