Visiem liels sveiciens!
Un tagad par galveno, par gardumiem svētku galdā. Piedāvāju izcept mājās tādus cepumiņus, kas sastāv no 3 kārtām: smilšu mīklas pamats, karameles un šokolāde.
Jau varat iedomāties, cik tas ir garšīgi?
Smilšumīklas pamats ir tik maigs, ka lūzt jau tad, kad uzspiežas ar nazi, siltumā ilgi nav vēlams turēt, šokolāde un karamele kūst. Bet par tādām niansēm nav ko prātot, tas tik un tā ir īsts gardums. Pagaršojiet!
Smilšu mīklai:
200 g miltu
šķipsniņa sāls
1 lielā karote cukura
vaniļas cukurs
125 g sviests
1 ola
Pildījumam:
bundžiņa iebiezinātais piens
1 ēdamkarote sviests
šķipsniņa sāls
Glazūrai:
piena šokolāde
1 ēdamkarote sviests
Smilšu mīklas sastāvdaļas sajaucam kopā. Pievienojam aukstu, kvadrātiņos sagrieztu sviestu. Labi sajaucam visu un liekam ledusskapī uz stundu.
Izrullējam un sadurstam ar dakšiņu mīklu visas virsmas platumā. Cepam 180 grādos 20 minūtes. Ļaujam pilnībā atdzist.
Pildījumam: izkausējam sviestu, pievienojam iebiezināto pienu un sāli. Vāram uz vidējas uguns, līdz masa sāk kļūt staipīga, karamelizēta.
Lejam gatavo karameli uz atdzisušās mīklas un atdzesējam visu.
Izkausējam šokolādi ūdens peldē, lejam virsū karameļu kārtai, izlīdzinam.
Atdzesējam un sagriežam kvadrātiņos.
Gaišus svētkus, un lai jūsu galds vienmēr ir gardumu pilns!