Kabile - Sabile jeb gandrīz ciemos pie Līviem

Kabile - Sabile jeb gandrīz ciemos pie Līviem

10. Aug 2016, 11:00 lauvinja lauvinja

Pāris gadus atpakaļ atklājām Kabilē vienu brīnišķīgu vietu, kas saucas Ozolu biotops. Pirmo reizi izlasot šo nosaukumu, tas neradīja pārliecību, ka tur būtu jādodas, jo Latvijā jau ozoli nav nekāds retaums. Tomēr papētot sīkāk, atklājām, ka tur ir ne tikai ozoli, bet arī dažādas, no koka gatavotas, aktivitātes bērniem un pieaugušajiem.

Šī vieta īpaši iekrita sirdī mūsu ģimenes mazākajam, pēc kura vēlmes šo vietu apmeklējām arī šogad. Uzpēlējām boulingu, dambreti, parisinājām matemātiskus uzdevumus un logiskās domāšanas uzdevumus. Bija interesanti kā lieliem tā maziem.

Droši vien domājat - kāds gan sakars tam ar Līviem?

2015.gada rudenī šeit ir atklāta Līvu iela.“Līvu” dziesmu ielā attēlotas 10 leģendārās grupas “Līvi” dziesmas, kā arī informācija par grupu un līviem kā tautu, dziesmu vārdi un “Līvu” dalībnieku citāti. “Līvu” dziesmu iela tapusi divu mēnešu laikā. Ielas apmeklētāji varēs iepazīt tādas “Līvu” izpildītās dziesmas kā “Pilsētā, kurā piedzimst vējš”, “Vairogi”, “Es karājos tavā bizē”, “Piedod man”, “Spoku koks”, “Saldus saule”, “Kādā brīnišķā dienā”, “Elektriskā zivs”, “Ozolam”, “Zelta sirds”, “ Dzelzsgriezējs” un “Dieva dēls”.  Būtu forši aizbraukt kādā foršā kompānijā un visas dziesmas izdziedāt!

Šo vietu uztur Aivars Bergmanis un pirms ierašanās vēlams pieteikties, tomēr arī ja nebūsiet pieteikušies, mežš un aktivitātes būs jūsu rīcībā pret ziedojumiem.

Sliktā ziņa ir tā, ka ar norādēm ir pavisam švaki, bet labā ziņa ir tā, ka waze šo vietu atpazīst un aizvedīs jūs tur bez problēmām. Piebraukšana pa zemes ceļiem.

Turpat netālu tikai nepilnu 5 km attalumā ir Mamma daba uzturēta taka apkārt Bezdibeņa ezeram - forša, neliela taka. Īpaši noderīgi būs tiem, kas vēlas bērniem parādīt dabas bagātības - te var redzēt kā sēnes, ta dažādas ogas - mellenes, zilenes, lācenes, brūklenes un dzērvenes!

Pēc tam devāmies uz Sabili. Pusdienojām kafejnīcā Vīna kalns pašā pilsētiņas centrā. Lūdzu, ņemiet vērā, ka porcijas tur ir milzīgas! Droši prasiet pus porciju!

Turpat blakus viekaliņā iepirku sev krājumiem Sabiles un Abavas sidrus.

Visbeidzot apskatījām slavenās lellītes - apskate par ziedojumiem.

mamma27 mamma27 11. Aug 2016, 07:47

😀 jā Vīna kalnā tiešām porcijas ir lielas! No divām porcijām mēs četri paēdām 😀 Bērni ar vienu knapi tika galā.