Kā kļūt par laimīgu mammu? 5 ieteikumi

Kā kļūt par laimīgu mammu? 5 ieteikumi

04. Jun 2021, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Ikviena mamma apzinās, ka nav tādas maģiskās formulas, kas palīdz saglabāt perfektu līdzsvaru starp mammas lomu, karjeru, attiecībām. Šī iemesla dēļ ļoti lielu nozīmi spēlē Tevis pašas prioritātes.

Bieži vien sievietes vēlas kļūt par perfektajām mammām, tā nodarot sev tikai pāri, jo visu paveikt vienmēr nav iespējams un tas pat nav vajadzīgs. Tāpēc nomierinies, ieklausies sevī un necenties līdzināties perfektajām mammām, kuras, visticamāk, tādas ir tikai Instagram bildēs.

Mēs esam apkopojuši piecus padomus, kas palīdzēs tev ikdienas skrējienā salgabāt veselīgu līdzsvaru un būt laimīgākai.

1.padoms. Iesākumā parūpējies par sevi

Ja esi kādreiz lidojusi ar lidmašīnu, noteikti esi piefiksējusi, ka stjuartu pamācībās tiek teikts, ka skābekļa maska iesākumā jāuzliek sev un tikai tad bērnam. Centies šo padomu praktizēt arī ikdienā, kārtojot savas ikdienas prioritātes, pirmajā vietā bez jebkādiem pārmetumiem ierindojot sevi. Tas nozīmē, ka, lai būtu laimīga mamma, tev ir par sevi jāparūpējas, jāatpūšas. Ja tā darīsi, tad būsi laimīgāka, pozitīvāka un enerģijas pilna. Ja savas vajadzības novirzīsi prioritāšu skalas beigās, tad laimīgs nebūs neviens, jo tu būsi nogurusi, tātad, bērniem būs dusmīga mamma, bet vīram - nīgra partnere. Šī iemesla dēļ, plānojot laiku, atvēli starp visiem darbiem laiku sev.

2. padoms. Deleģē uzdevumus

Mammas pieņem, ka viņām viss jāizdara pašām, tāpēc neatrodas laika atpūtai un darbs dzen darbu. Beigu beigās vakarā tu esi nogurusi, jo visu dienu esi strādājusi galvu nepacēlusi, tāpēc tagad esi dusmīga uz pārējiem mājiniekiem, kuri ir atpūtušies.

Šāda mocekles loma ir pilnīgi lieka. Iegaumē - lai arī tev pašai šķiet, ka visu zini un proti vislabāk un esi neaizstājama, tev visi darbi nav jāizdara vienai. Sadali darbus ar vīru, piesaisti arī vecmāmiņu palīdzīgās rokas.

3.padoms. Novelc robežu starp darbu un mājām

Tagad, kad daudzas no mums strādā no mājām, to paveikt ir grūti, bet ne neiespējami. Darba režīmu izslēgt ir ļoti grūti, tāpēc saplāno dienu tā, ka noteiktu laiku pavadi, pildot darba pienākumus un šajā laikā necenšoties ar otru roku vārīt vakariņām zupu vai gludināt drēbes.  Kad darba pienākumi paveikti, pilnībā pieslēdzies mājas dzīvei, darbam pieslēdzoties tikai atkal rīt no rīta. Savādāk, pati būsi nervoza, samazināsies arī darba produktivitāte.

4.padoms. Nost ar vainas apziņu!

Mammas vēlas būt tik perfektas, ka nepārtraukti cīnās ar vainas apziņu, ja kaut kas nav izdevies, kā vēlējies vai kā to raksta gudrās grāmatas.

Beidz sevi vainot un pārmest par to, ka jūsu ģimenes uzturs nav perfekts un katru dienu tajā nav svaigi produkti, bet reizēm gadās ēst vakardienas zupu! Nepārmet sev, ja šodien nācās izlaist pastaigu ar bērniem, jo rītdien taču arī ir diena! Nepārmet sev, ka vakar aizmigi pirms laika un nepaguvi palasīt priekšā bērnam vakara pasaciņu!

Met pie malas visus gudros spriedelētājus, kuri vienmēr zina, kā visu jādara vispareizāk. Tu savam bērnam esi vislabākā mamma. Kas par to, ka šodien pusdienās nav bijuši bioloģiski dārzeņi vai arī neesi paguvusi nopirkt modīgāko bērnu grāmatu, kuru tagad lasa visi? Tavam bērnam ir vajadzīga mamma, kura viņu apskaus un samīļos, nevis dzīvos pēc striktām grāmatu vadlīnijām.

5.padoms. Atrodi savu aizraušanos!

Viena no laimes atslēgām, kas padara mūs laimīgākas, ir sava aicinājuma atrašana. Ja tavs darbs ir arī tavs hobijs, tas ir ideāli! Ja vēl savu hobiju neesi atradusi, nebaidies eksperimentēt un pamēģināt kaut ko jaunu!

Atrodi laiku jaunām zināšanām un hobijiem, vienalga vai tā būtu adīšana, blogošana, joga, dejas vai arī riteņbraukšana. Laimīgai mammai būs arī laimīgi bērni!