Kā iemācīties nekavēt?

Kā iemācīties nekavēt?

21. May 2018, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Lai izdotos apgūt šo arodu, ir jāsaprot, kādēļ turpmāk tev gribētos vienmēr uz svarīgo tikšanos ierasties laikā? Apzinot sekas, kas var draudēt, šo slikto paradumu var iznīdēt. 

Ja darbā ir jāierodas tieši astoņos no rīta un priekšnieks ir sevišķi piekasīgs, skaidrs, ka regulāri kavējot, viņš var sākt (varbūt jau sācis?) aizrādīt, ka tev ir nepatīkams paradums, kas var beigties pat ar darba zaudēšanu. Dzirdot tik striktu kritiku, no kavēšanas iespējams atbrīvoties uz visiem laikiem. Vismaz darba vidē!

Bet ko darīt tad, ja vienmēr kavē tikšanās ar draudzenēm vai pat teātra un kino sākumus, jo vienkārši nespēj laikus sataisīties? Līdzīgi kā darbā veidojam „to do” sarakstus ar iespējamu laika grafiku, cik tas paņems no mums laika, tā arī pošoties iziešanai vari darīt to pašu. Izrēķini, cik laika tev vajadzīgs rīta dušai? Grimam? Matiem? Brokastīm? Drēbju izvēlei? Ieplāno sev vēl 15 minūšu laika rezervi un sāc pucēties.

Laiku ieekonomēsi, ja jau iepriekšējā dienā pirms iziešanas ar draugiem būsi izdomājusi, ko vilkt mugurā.

Savukārt neaizčammāsies, ja uzliksi modinātāju uz to brīdi, kad tev jāvelk kājās kurpes, mētelis un jāiet ārā pa durvīm. Skaidrs, ka pucējoties laiks skrien vēja spārniem un neko nevar laikus paspēt. Bet ar modinātāja palīdzību uzliksi sev kontroli.

Citām sievietēm palīdz metode, kad pulkstenis vienmēr ir uzregulēts par 10 minūtēm ātrāks. Bet ar šo triku jāuzmanās, jo apzinoties, ka pulkstenis nav pareizs, zemapziņā tik ļoti nesteigsies. Beigu beigās kavēto minūšu būs daudz vairāk nekā, ja būtu sekojusi pareizajam pulksteņa laikam.

Hroniskajām kavētājām var noderēt apbalvošanas metode. Katru reizi, kad ierodies kaut kur laikā, palutini savu ķermeni, vēderu vai garu ar kaut ko īpašu. Piemēram, jaunu grāmatu vai svārciņiem.

Māmiņu Klubs

Kādas ir tavas attiecības ar kavēšanu? Esi punktuālā vai vienmēr kavētāja?