Kā es kovidlaikā ar ūdeni sadraudzējos

Kā es kovidlaikā ar ūdeni sadraudzējos

21. Sep 2020, 19:18 Banija Banija

Kopš pavasara, kad pamainījies ierastais dzīves ritms un lielāko daļu nedēļas strādāju attālināti, esmu arī daudz ko iemācījusies. Es labāk plānoju savu laiku, varu paredzēt vairākus soļus uz priekšu un, kas ir ne mazāk svarīgi, es esmu sākusi dzert vairāk ūdens. Savi 2 litri dienā aiziet kā minimums, par ko man pašai liels prieks.

No rīta pieceļoties, pieleju pilnu glāzi ūdens un to malkoju, kamēr tukša. Un tad atkal kārta uzpildīties. Ja godīgi, pat nezinu, kāpēc birojā šis paradums nebija tik labi iesakņojies, taču tagad gan. Ūdens man aizstāj neveselīgus našķus, jo ikreiz, kad gribētos ko uzkost, tā vietā, lai pastieptu roku pēc saldumiem, es pastiepju roku pēc savas ūdens glazes.

Tiesa, ir gan viens būtisks faktors, lai ūdens dzeršana iesakņotos par paliekošu paradumu – ūdenim jābūt gardam! Jautāsiet – kā gan ūdens var būt negaršīgs, jo ūdens taču ir un paliek ūdens! Bet, ziniet, var gan!

Ja ūdens ir tīrs, svaigs, ir pavisam cita dzeršana, tāpēc rūpīgi izvēlos ikdienā dzeramo ūdeni, lai “neiegrābtos” krāna ūdenī par zelta cenu. Un te nu arī mūsu ģimenes izvēle – Tiche.

Kāpēc tieši Tiche minerālūdens?

  • Jo tam pieejami vairāki varianti – negāzēts, gāzēts un vidēji gāzēts. Tā, lai katrs ģimenes loceklis varētu atrast savējo, jo bērni labprāt dzer negāzētu ūdeni, es – vidēji gāzēto, savukārt vīram tīk tāds, kur burbulīši, kā ūdens tikko ieliets glāzē, uztaisa īstu salūtu.
  • Tāpēc, ka ūdenim ir zināma izcelsme. Tas nozīmē, ka dzeram ūdeni, par kuru ir skaidri zināms, no kurienes tas nāk – kur atrodas minerālūdens urbums, cik dziļš tas ir. 
  • Tas ir dabisks un nepārveidots. Tas nozīmē, ka ūdenī saglabājušies dabīgie minerāli – hlorīds, kalcijas, magnijs un arī kālijs. Iedomājies, dzerot ūdeni, dabīgā ceļā vari uzņemt to, ko dažkārt dzeram ar mākslīgajām vitamīnu ripiņām.

Pietiekami laba kombinācija, lai ikdienā izvēlētos Tiche, kas, starp citu, nācis tepat no kaimiņzemes – no Lietuvas.

Kā man izdevās palielināt izdzertā ūdens daudzumu, panākot, ka dienā izdzeru 2 litrus un varbūt pat vairāk ūdens? Pirmkārt, kā jau minēju, veicu mazo izpēti un izvēlējos ūdeni, kas man tiešām garšo, otrkārt, sākotnēji izmēģināju aplikācijas, kurās piefiksēt, cik daudz ūdeni esmu izdzērusi. Tam gan ar laiku atmetu ar roku, atzīstot to par pārāk lielu ķēpāšanos, tāpēc problēmu atrisināju pavisam vienkārši – nopirku ietilpīgu glāzi, kurā var ieliet 0,5l. Piepildu glāzi un dzeru, dzeru, dzeru… un dienā tā jāizdzer vien 4 glāzes. Kas gan ir četras glazes, ne?

Lai labi garšo un arī jums tikpat labas attiecības ar ūdeni kā mūsu ģimenei!