Kā Banijas rokām tapa brīnumaina gardēnija

Kā Banijas rokām tapa brīnumaina gardēnija

13. Mar 2014, 11:27 Banija Banija

Atzīšos, man sākumskolā nepatika rokdarbi. Tādēļ, ka visiem bija jādara viens un tas pats, un arī materiālu dažādība bija nekāda. Vien krāsainais papīrs, no kura jāveido aplikācijas. Un viss.

Tādēļ ar lielu interesi vakar devos uz Marissa Fleur meistarklasi. Ar lielu interesi tādēļ, ka gribēju uzzināt, kā no nedzīva materiāla var radīt tik dzīvus ziedus, un vai tas būs pa spēkam arī manām kuslajām rociņām, kuras citkārt nespētu radīt nekādus mākslas šedevrus.

Jāteic, ka studija iekārtojusies mazā, mīlīgā telpiņā, kurā pirms manas atnākšanas jau darbojās vairākas sievietes. Cik nopratu, ziedu veidošana no Japāņu polimērmāla ir viņu hobijs, kuram nodoties vakaros pēc darba. Jāteic, ka tā ir jauka izvēle, jo šeit nav vecuma, tautības ierobežojuma.

Kāda izvērtās mana meistarklase? Tās vadītāja ļāva izvēlēties, kādu brīnumu šovakar vēlos radīt – rožu pušķīti vai gardēniju. Izvēlējos gardēniju. Tādēļ, ka tik cēla, balta un arī ne tik bieži atainota kā roze. Tā nu soli pa solim aptuveni stundas laikā tapa mans šedevrs. Vadītāja parādīja, kā izveidot pumpurus, ziedlapiņas, lapas... Jāteic, ka pirmais pumpurs sanāca reti tizls, bet ar katru nākamo zieda sastāvdaļu veicās jau aizvien labāk, līdz visbeidzot ieslīgu azartā.

Redzot savu gala rezultātu biju ļoti patīkami pārsteigta – vai tiešām šo trauslo brīnumu radīju es pati? Jā, gan! Tas nekas, ka dažbrīd, piemēram, ziedlapiņas veidoju pa savai modei nevis tā, kā ierādīja pasniedzēja, taču rezultāta skaistumu tas nebūt nemazināja.

No studijas mājup devos ar smaidu sejā un ik pa laikam palūkoju maisiņā uz izgatavoto ziedu – TĀDS brīnums :) Savu izgatavoto gardēniju varu pārvērst par cēlu brošu, piestiprināt dāvanu kastītei vai arī ar to atdzīvināt kādu fotorāmīti.

Vairāk par Marissa Fleur piedāvāto ziedu veidošanu uzzini!

Māmiņas - reportieres, martā jūs gaida gardas balvas no Kāruma!

20140311114432-14031.jpg

 

nosiguldas nosiguldas 13. Mar 2014, 15:39 Banija_lv

vai tikai nebija iespējams tos nopirkt tajā pašā studijā, tā vismaz bija rakstīts mājas lapā.

Banija Banija 13. Mar 2014, 13:51 runcistobis

Paldies, jāatrod vien, kur iegādāties izejmateriālus