Kā atgūt formu pēc svētkiem? 7 ieteikumi

Kā atgūt formu pēc svētkiem? 7 ieteikumi

13. Jan 2021, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Svari ir nepielūdzami un objektīvi novērtē, cik garšīgs bijis svētku laiks, kad uz galda nav trūkuši dažādi kārumi, kuriem šajā periodā esi ļāvusies vairāk un biežāk nekā ikdienā. Lai atgūtu savu pirmssvētku formu un, iespējams, to pat uzlabotu, atliek vien sekot dažiem vienkāršiem padomiem, kuri būs pa spēkam arī tev.

Esi gatava sevi sapurināt, uzlabot vielmaiņu un arī redzēt daudz patīkamāku skaitli uz svariem? Sākam!

Dod priekšroku pastaigām

Par spīti tam, ka sporta zāles ir slēgtas, tu vari būt aktīva arī ziemas periodā. Sāc ar vienkāršāko – katru dienu mēro vismaz 10 tūkstošus soļu. Tas var izklausīties daudz, taču, patiesībā, ir viena kārtīga pastaiga dienas laikā, kas ļaus ne tikai ātrāk atgūt savu formu, bet arī izvēdināt galvu, piedevām, uzlabot arī sejas ādas kvalitāti. Kustība ir viena no panākuma atslēgām ceļā uz veselīgāku dzīvesveidu.

Dzer vairāk ūdens

Lielākā daļa no mums zina, ka treniņu laikā svarīgi ir dzert ūdeni, taču daudzi aizmirst, cik svarīgi ir dzert ūdeni visas dienas garumā. Slāpes bieži vien kļūdaini noturam par izsalkumu, tāpēc regulāri padzeroties ūdeni tu vari izvairīties no lieku kaloriju uzņemšanas. Regulāra ūdens dzeršana palīdz atjaunot vielmaiņu, zaudēt svaru un tavam vēderam būt plakanākam, jo atceries taču, ka pavisam drīz jau klāt pludmales sezona. 

Pazemini temperatūru telpā

Siltā telpā tā vien kārojas laiski ieritināties dīvāna stūrī, lasīt grāmatu un našķoties. Neviens no šiem faktoriem neveicinās formas atgūšanu pēc svētkiem, tāpēc ieklausies zinātniekos, kuri pierādījuši, ka temperatūras pazemināšana telpā palīdz arī vieglāk sadegt uzkrātajam tauku slānītim. 

Pārtrauc ēst vakara stundās

Izmanto tumšo ziemas laiku kā priekšrocību, ēšanai atvēlot tikai diennakts gaišo laiku, jo tas var palīdzēt tev zaudēt vairāk svara un uzlabot pašsajūtu. Pretstatā tam, lai sekotu striktam diētu plānam, iekārto savu dienu tā, lai maltītes tu uzņemtu tikai 8 stundas diennakts gaišajā daļā (piemēram, brokastis ieturot 9.00, bet vakariņas plkst. 17.00, pa vidu iestarpinot pusdienas un veselīgas uzkodas), atlikušajās 16 stundās savam organismam ļaujot atgūties dzerot vien ūdeni. 

Velti pietiekami daudz laika miegam

Kad svētku laiks un brīvdienas beigušās, ar milzu enerģiju metamies darbos, sevi nesaudzējot. Tomēr atceries, ka labai pašsajūtai vajadzētu sev atvēlēt vismaz 7, ieteicams, 8, stundas miega. Ja savam organismam nozodz miegam tik svarīgo laiku, tu palielini arī aptaukošanās risku. Literatūrā pieejamie pētījumu rezultāti apliecina, ka par 30 minūtēm īsāks miegs aptaukošanās risku var palielināt pat par 17%! Klāt tam, protams, arī nogurums un, ar laiku, arī veselības problēmas.

Maini strādāšanas pozīcijas

Pavisam vienkāršs matemātikas aprēķins: ideālā gadījumā 8 stundas mēs pavadām miegā, vēl 7 – 10 stundas lielākā daļa cilvēku pavada sēžot ik dienu pie sava galda. Tas nozīmē, ka lielāko dienas daļu vairums no mums pavada mazkustīgi, tāpēc laiks šo situāciju labot! Kādā Lielbritānijas pētījumā atklāts, ka darot darbu stāvus, tiek stundas laikā patērēts par 50 kalorijām vairāk nekā sēžot. Tāpēc, ja tev ir sēdošs darbs, pamēģini regulāri mainīt savu ierasto pozīciju un strādāt pie datora arī stāvus pozīcijā. Atliek vien tam pielāgot kādu no mājās esošajām kumodēm, vai, ideālā gadījumā, piemeklēt galdu, kuram maināms augstums.

Atrodi iemeslu pasmieties

Pašreizējā situācija Latvijā un arī pasaulē nav īpaši pozitīva, jo katra diena nes jaunas traģiskas ziņas par pandēmijas izplatību. Tomēr atceries, ka ikkatram mākonim ir sava zelta maliņa, kas nozīmē, ka pat tad, ja šķiet, ka šodiena ir vissliktākā diena tavā dzīvē, noteikti tu vari atrast arī kaut ko, par ko pasmieties. Smiešanās palielina enerģijas patēriņu pat par 10 – 20%, kas nozīmē, ka 10 – 15 minūšu smiešanās tev var palīdzēt sadedzināt no 40 līdz pat 170 kalorijām. 

TICHĖ – tas ir minerālūdens ar īpaši reti sastopamu sastāvu, pašas dabas ideāli sabalansēts no dabīgajiem minerāliem, piemērots ne tikai lai atsvaidzinātos, bet arī cilvēka ķermeņa apgādei ar visnepieciešamākajiem minerāliem.

Vidējas mineralizācijas dabīgais minerālūdens ar sulfātiem, kalciju un magniju, kas iegūts no 689 m dziļurbuma Telšos.

Tavām ērtībām TICHĖ dabīgais minerālūdens pieejams arī ērtā 0,5l pudelē, lai tu vienmēr varētu paņemt kvalitatīvu ūdeni sev līdzi, lai arī kurp tu dotos - uz darbu, pastaigās, sportot vai arī dabā.

Facebook: @TicheLatvia