Izdota Latvijā radīta “Kāzu iedvesmas grāmata”

Izdota Latvijā radīta “Kāzu iedvesmas grāmata”

28. May 2014, 11:19 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Ar atraktīvu atklāšanas pasāku nosvinēta izdevniecības “White Book” radītās “Kāzu iedvesmas grāmatas” izdošana. Šajā grāmatā Latvijas vadošie nozares eksperti un fotogrāfi dalās pieredzē par kāzu rīkošanu, savukārt pāri no visas Latvijas atklāj savu mīlestības svētku stāstus.

 20140526185945-42965.jpg

“Kāzu iedvesmas grāmata” ir Latvijā vēl nebijis izdevums, kas sniedz visaptverošu informāciju par kāzu rīkošanu, kā arī idejas arī jebkuru citu svētku organizēšanā. 22.maijā TC “Spice”, kopā ar projektā iesaistītajām personām, tika atzīmēta grāmatas klajā nākšana.

 20140526185952-92480.jpg

“Ideja par grāmatu radās pagājušajā gadā, pēc draudzenes un kolēģes kāzām, kurās pati biju vedējmāte,” savā svētku runā sacīja izdevniecības “White Book” vadītāja Santa Svaža. “Vēlāk, šķirstot ārzemju autoru grāmatas par kāzām, sapratām, ka arī latviešiem ir vajadzīga sava “Kāzu iedvesmas grāmata”. Sākām realizēt projektu, kura laikā sastapām un iepazinām brīnišķīgus cilvēkus, kas mums palīdzēja ideju pārvērst realitātē. Grāmatai nav viens autors, tādu ir daudz un mēs esam tiešām pateicīgi visiem tiem, kas atsaucās un ziedoja savu laiku un enerģiju tās tapšanā.”

 20140526190002-77863.jpg

Savukārt grāmatas projekta vadītāja Lita Brūvere minēja, ka darbs vairāku mēnešu garumā sevi ir attaisnojis. “Gala rezultāts ir tiešām skaists. Liels paldies pāriem, kas piekrita atklāt plašākai publikai savas dzīves īpašos notikumus. Ceram, ka mūsu kopdarbs lasītājiem patiks tikpat ļoti, cik mums pašiem,” tā Lita Brūvere.

“Kāzu iedvesmas grāmata” jau ir nopērkama Latvijas grāmatnīcās. Tā ir bagāta ar krāšņām fotogrāfijām, iedvesmojošiem stāstiem un vērtīgiem padomiem, kas palīdzēs uz ikviena plašāka pasākuma rīkošanu paskatīties no cita – radošāka skatpunkta. Grāmatā atspoguļotas vairāk nekā 30 pāru kāzas, kas notikušas Latvijā, izcēlušās ar oriģinalitāti un kādu īpašu “odziņu”. Pie grāmatas satura izveides strādājuši tādi eksperti kā kreatīvās pasākumu aģentūras “Chocolate Events” īpašniece un radošā direktore Sindija Vilde-Spinga, vakara vadītājs ar stāžu Valters Krauze, “Kāzu Aģentūras” īpašniece un direktore Dace Miezīte, modes zīmolu, reklāmas un stila dizainere Kristīne Rudzinska u.c. Grāmatā publicēti Latvijā iemīļotu fotogrāfu darbi. Projektā piedalījušies tādi fotogrāfi kā Andrejs Zavadskis, Mārcis Baltskars, Aiga Rēdmane, Linda Brīnums u.c.

 20140526190021-49255.jpg

Grāmatas atvēršanas svētku ietvaros TC “Spice” notika arī romantisks skrējiens pāriem – orientēšanās sacensības, kurās piedalījās 15 pāri. Visiem dalībniekiem 30 minūšu laikā bija jāizpilda pieci uzdevumi tirdzniecības centra veikalos – grāmatu veikalā “Jānis Roze” pāri zīmēja kāzu ielūgumus, ziedu salonā “Florinda” tika veidots līgavas pušķis, “Lido” gardumu stendā dalībnieki baudīja gardu kāzu torti, dažādu sīkumu veikalā “Tiger” puisim tika uzsiets tauriņš, savukārt šūšanas piederumu veikalā “Kumode” līgavas šuva sev plīvuru.

Trešdaļa no orientēšanās dalībniekiem jau šogad plāno kāzas, tāpēc izdevniecība “White Book” cer, ka to rīkošanā viņiem lieti noderēs “Kāzu iedvesmas grāmata” kuru sacensību dalībnieki saņēma dāvanā.