Intīmās higiēnas īpatnības sievietēm menstruāciju, grūtniecības laikā un pēcdzemdību periodā.

Intīmās higiēnas īpatnības sievietēm menstruāciju, grūtniecības laikā un pēcdzemdību periodā.

19. Sep 2018, 15:34 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Par sevi mums ir jārūpējas ik dienas, bet sievietes intīmā higiēna ir sevišķi svarīga, ņemot vērā to, ka tās pamatā ir ne tikai mūsu labsajūta, bet arī veselība.

Tāpat kā ikdienā, mēs izvēlamies apģērba mazgāšanas līdzekļus, kas ir draudzīgi mūsu ādai un neizraisa alerģijas mazulim, ir ļoti būtiski saprast, ka arī intīmās higiēnas kopšanas līdzekļiem ir jābūt piemērotiem un atbilstošiem, tā mērķiem.

Intīmā higiēna menstruāciju laikā, grūtniecības laikā un pēc dzemdībām? Kāpēc tā ir tik svarīga un kāpēc tik svarīgi ir izvēlēties tai piemērotus līdzekļus, sarunā skaidrojām ar SIA “ELVIM” produktu speciālisti Ingundu Sodani.

 

Ķermena kopšana ir ikdienas rituāls, kas noteikti vairo mūsu labsajūtu un patīkamās sajūtas, bet intīmās zonas kopšana, krietni atšķiras no ikdienas higiēnas, kas skaidrojams ar atsķirīgo pH līmeni.

  • Ādas pH līmenis ir sārmains – Ph līmenis 5.5.
  • Intīmās zonas Ph līmenis skābāks – 3.8 līdz 4.5

Mums ir jāsaglabā intīmās zonas skāba vide. Ja mazgāsimies tikai ar parasto dušas želeju, mēs samazināsim un izjauksim skābju - sārmju līmeni, kas ir tik svarīgs, lai pasargātu mūs no dažādām infekcijām.

Intīmajā zonā, jeb makstī, “dzīvo” pienskābās baktērijas. Tās ir baktērijas, kas dod un saglabā šo skābo vidi. Tāpēc ir nepieciešami speciālie kopšanas līdzekļi, pretējā gadījumā, šis baktēriju līdzsvars tiek izjaukts.

Pienskābās baktērijas ir organisma “armija”, kas nodrošina veselīgu vidi. Un te atbildība ir sievietēm pašām, izvēloties atbilstošu intīmās higiēnas līdzekli.

Grūtniecības, menstruāciju vai pēcdzemdību periodā, hormonālais līmenis paaugstinās un tas ir viens no faktoriem, kas izjauc skābo vidi, kas mūs pasargā no dažādu sēnīšu un infekciju iekļūšanas organismā.  Šajos dzīves brīžos būtu nepieciešamība īpaši parūpēties par savu intīmo zonu, vienīgi, jāņem vērā tas, ka nav nepieciešams pārspīlēt ar rūpēm par higiēnu, jo ne vienmēr “vairāk ir labāk”

Ikdienā pietiek ar mazgāšanos -  1 līdz 2 reizes dienā. Mēnešreizu laikā nav nepieciešams mazgāties pēc katra labierīcību apmeklējuma, ja vien nav nekādas īpašas papildus saslimšanas vai nelabvēlīgi izdalījumi.

Izdalījumi no maksts, ar ko saskaramies ikdienā ir labvēlīgi un tie mūs pasargā. Ja sievietei rodas bažas par izdalījumiem, tad noteikti jādodas pie speciālista – ginekologa un jāveic pārbaudes.

Starp intīmās higiēnas līdzekļiem, izvēloties sev piemērotāko, ņemam vērā sekojošus kritērijus;

  • Produkts nesatur parabērnus– konservants, kas var izraisīt alerģijas, radīt kairinājumu.
  • Produktā nav pievienotas mākslīgas, ķīmiskas smaržvielas –jāizvērtē, cik daudz to ir un cik dabiskas
  • Jāpārliecinās, ka produktā IR pienskābe – palīdz uzturēt skābo vidi.
  • Maksimāli dabīgs sastāvs

Starp pieejamajiem intīmās kopšanas līdzekļiem, vēlamies izcelt Maria Intimate Care, intīmās higiēnas gelu, jo tas ir piemērots sievietēm, dažādās dzīves situācijās un ikdienā. Būs piemērots arī grūtniecības, menstruāciju un pēcdzemdību periodā.

Tā sastāvā ir:

  • Dabiski liepziedu un auzu ekstrakti – tie nodrošina aizsargājošu, mīkstinošu un mitrinošu iedarbību un patīkamu, dabīgu smaržu
  • Tribulus Terrestris ekstrakts – ekstrakts, kuram piemīt antibakteriāla iedarbība. Nodrošina, lai baktērijām būtu mazāka iespēja vairoties.
  • Draudzīgs intīmās zonas pH līmenim - maigi tīra un saudzē
  • Nesatur parabēnus un tiazolinonu.
  • Maria Intimate Care smaržvielas nesatur alergēnus.

Atcerieties – savā vannas istabā, blakus ierastajiem mazgāšanās līdzekļiem novietot arī intīmajai higiēnai piemērotu līdzekli un, lai tā lietošana kļūst par patīkamu rutīnu, Jūsu ikdienas rituālos.

 

Rūpējamies par sievietes intīmo higiēnu, kopā ar Maria – no bērna plānošanas līdz mazuļa piedzimšanai.

Māmiņu klubs, 2018

 

Intīmā higiēna sievietēm 2018.09.11 from Māmiņu Klubs on Vimeo.