Gatavojam ar multivāres katlu: Rīsu sautējums ar ķirbi un kartupeļiem

13. Aug 2014, 00:02 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

SASTĀVDAĻAS

300 g nomizota ķirbja, gabalos

240 g nomizotu kartupeļu, gabalos

200 g basmati rīsu

1 tējk. kumīna

2 zaļā kardamona sēkliņas

3 ķiploka daiviņas, ļoti smalki sakapātas

1/2 tējk. koriandra sēklas

nedaudz malta muskatrieksta

1 sarkanais čili, smalki sakapāts

50 g rozīņu

20 g sezama sēklu

1250 ml dārzeņu buljona

jūras sāls pēc garšas

svaigi malti melnie pipari pēc garšas

15 g notīrīta ingvera, smalki sakapāts

čili eļļa pasniegšanai

PAGATAVOŠANA

Multivārāmā katla BMC600 traukā liec visas sastāvdaļas, samaisi, liec iekšā aparātā, aiztaisi ciet un uzstādi programmu „Multi”. Iestati 100 grādu temperatūru un laiku 1 stunda. Ļauj, lai gatavojas. Izņem ārā, uzlej čili eļļu un pasniedz.

 20140811093842-81337.jpg