Gardās meistarklases: esi meistars un gardēdis arī savā virtuvē!

Gardās meistarklases: esi meistars un gardēdis arī savā virtuvē!

04. Sep 2023, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Mēdz teikt,ka Tu esi tas, ko Tu ēd. Un kāpēc, lai gan Tu nebūtu gaisīgs zefīrs, smalks macarons cepums, vai sulīga šokolādes kūka?

Tieši kūkas un deserti ir tas, ko mēs visbiežāk atceramies no svētkiem. Vecmammas gatavotā lauku torte vai otras omes ceptais Napoleons?

Pašgatavots sambuks vai cukurgailītis, laikos, kad deserti nebija tik viegli pieejami, ir tās atmiņas, kas mums uzpeld, kad tiek pieminēti kārumi.

Gastronomijas Institūta pamatmērķis ir turpināt un stiprināt kūku gatavošanas tradīcijas mājās no paaudzes paaudzē. Šajā digitālajā laikmetā dzimšanas dienas tortes ir obligātā lieta, ko nobildēt, izvietot sociālajos portālos un padižotos ar tās gaumīgumu un gruntīgumu.

Arvien biežāk mammas izvēlas kūkas savu bērnu jubilejām cept pašas, kas ir ļoti apsveicami! Un ja Jūs bērnam jautāsiet, kura ir viņa mīļākā kūka, atbilde būs šokolādes kūka vai medus kūka.

Gastronomijas Institūts uz savu pirmo meistarklasi aicināja 2016.gada aprīlī, kas nozīmē, ka pavasarī svinēsim jau 8.dzimšanas dienu. Reiz meistarklašu piedāvājumā bija tikai 4 meistarklases, bet katru gadu tās ir papildinājušās un šobrīd jau ir iespējams apgūt 34 dažādu desertu un kulinārijas izstrādājumu gatavošanu.

Populārākās joprojām ir macarons, eklēri, medus kūka, šablonkūka, Cielaviņa, maize.

Mūsu komanda ir kā ģimene-esam tikai 5.

Mūsu studija atrodas Brīvības ielā 93, Rīgā. Ar prieku uzņemam ciemos interesentus ne tikai no Rīgas un tuvākās apkārtnes, bet pat no Liepājas un Alūksnes, jo mācīties gribētājus attālums nevar apturēt.

Meistarklase nav tikai konkrēta izstrādājuma gatavošanas apgūšana, bet arī laiks, ko pavadīt ārpus ierastās vides, iepazīties ar jauniem cilvēkiem un kolosāla relaksācija.

Pašizaugsme ir ļoti būtiska veiksmīga cilvēka attīstībai un dzīves harmonijai. Mūsu regulārie ciemiņi ir atzinuši, ka nu jau radusies atkarība no šīm nodarbībām, kas arī mums lika radīt arvien jaunas meistarklases.

Zinātniski ir pierādīts, ka gatavojot maltīti smadzenes darbojas tādā kā “clean up” režīmā, kur viss liekais tiek nodzēsts.

Bieži vien, kad mūs nomāc skumjas, mēs dodamies uz virtuvi panašķēties, bet īstenībā vajag pagatavot to našķi pašam, tad skumjas būs prom, un ar sagatavoto varēs iepriecināt ģimeni, draugus, kolēģus. Un tas sāk darboties, kā TERAPIJA.

Būtiska lieta, ar ko atšķiras veikalu kūkas no mājas gatavotajām-SASTĀVS. Palasot lielāko kūku ražotāju izstrādājumu sastāvu, šķiet lasi to pašu, kas uz veļas pulvera.

Paša gatavotajā kūkā būs tikai tas, ko veikalā būsi nopircis atbilstoši receptei. Gastronomijas Institūts ir iekārtots, kā tipiska mājas virtuve, bez marmora vai tērauda virsmām, silikona paklājiem un nopietniem gadžetiem, lai pēc meistarklases variet atkārtot to mājās, identiskos apstākļos. Bet galvenais, ko mūsu ciemiņi iegūst ir IEDVESMA-mēģināt, darīt un vēlāk pat attīstīt to kā biznesu vai arī nekad svētkos nepasūtīt vai nepirkt kūkas.

 

Ar prieku uzņemam ciemos ari ballītes, gan dzimšanas dienu, gan vecmeitu, gan bērnu. Lieliska vieta, kur iepazīt savus kolēģus labāk ir tieši virtuve, tādēļ gudrie komandu vadītāji pie mums pulcē savus kolēģus, lai stiprinātu attiecības un veicinātu atvērtāku komunikāciju. Komandu saliedēšanai bieži izvēlas eklēru gatavošanu, vecmeitu ballītēm macarons un Pavlovas, bet dzimšanas dienās pastel de nata vai Cielaviņa kūkas.

Kā nokļūt pie mums?

Darbojamies identiski kā aviokompānijas vai teātris. Nopērciet biļeti un tiekamies skaistā izrādē vai reisā uz Jūsu izvēlēto galamērķi.

Tas nozīmē, ka pat tad, ja mūsu darba laiks sen beidzies, Tev uznāk vēlme iepriecināt sevi ar kādu biļeti-Tu to vari izdarīt, nav jāraksta e-pasts, lai pieteiktos, vai jāzvana. Online arī redzēsi, cik biļetes vēl pieejamas, lai uzaicinātu arī draudzeni, mammu, māsu, draugu.

Maksa vienam apmeklējumam ir 40EUR iekļaujot visus nodokļus, turklāt, ja vēlies, vari ņemt līdzi atvasi, kura vecums ir līdz 12 gadiem. Grupā ir līdz 8 personām, meistarklases notiek atsevišķi latviešu, krievu un angļu valodās.

Pēc iegādes biļeti saņemsi savā e-pastā, ierodoties to uzrādīsi, bet, ja nevarēsi pats apmeklēt, būs ērti to nodot citai personai.

Kā arī, ja vēlies kādam pateikt paldies vai sveikt svētkos, tad lieliska izvēle būs meistarklases apmeklējuma dāvanu karte, dāvana, kas nekrās putekļus, bet radīs pozitīvas un gardas emocijas.

Saka, ka mūsu paaudze dzīves laikā paspēs apgūt vairākas profesijas un veiksmīgi mainīt darba vietu, lai darītu to, kas patīk vairāk. Iespējams, esi domājis par konditora vai pavāra profesiju?

Lai visiem salds un veiksmīgs jaunais mācību gads! Tiekamies meistarklasē!

MEISTARKLASES: REZERVĒ VIETU ŠEIT->>>