Šodien, par godu Robīša 9 mēnešu jubilejai, cepu ābolu kūku. Un ar recepti steidzu padalīties arī ar jums.
Ar citām manām receptēm iespējams iepazīties blogā.
Kūkas pagatavošanai vajadzēs: 5 ābolus, 300g cukura, 3 olas, 1/2 tējkaroti sodas, 200g sviesta un 320g miltu.Pagatavošanas process: sajauc 100g cukura, 3 olu dzeltenumus un sviestu viendabīgā masā. Pēc tam masai pievieno miltus un sodu, mīklu kārtīgi samīca. 3/4 daļas mīklas klāj ietaukotā kūkas formā, veidojot maliņas. Mīklu sadursta ar dakšiņu. Atlikušo mīklu saveļ bumbā un ievieto saldētavā. Formā ieklātajai mīklai pa virsu liek sarīvētus ābolus, virs tiem- ar 200g cukura saputotos 3 olu baltumus (olu baltumus jāsaputo līdz cietu putu konsistencei). Liek cepeškrāsnī un cep 180 grādos aptuveni 30 minūtes. Pēc tam izņem kūku no krāsns un pa virsu liek saldētavā stāvējušās mīklas skaidiņas vai drupačiņas. Turpina cept vēl aptuveni 15 minūtes.