Fotopadoms: kā pagatavot organisma attīrošu sulu?

Fotopadoms: kā pagatavot organisma attīrošu sulu?

02. Oct 2014, 00:00 Sieviešu Klubs Sieviešu Klubs

Speciāli Sieviešu Klubam Latvijā pirmais svaigēšanas šefpavārs Sergejs Jaramišjans atklāj, kā gatavot organisma attīrošu sulu no seleriju kātiem, datelēm un kāpostiem. Ieskaties fotopadomā! 

Nepieciešams:

  • 2 – 3 seleriju kāti;
  • ¼ kāposta
  • 3 – 4 dateles (ja vēlies, tās vari aizvietot ar svaigām bietēm);
  • 1 – 2 apelsīni.

Organisma attīrošās kūres laikā šo sulu iesaka dzert katru dienu, tik ilgi, kamēr veic organisma tīrīšanos. Vidēji – trīs līdz četras dienas.

Recepti iesaka svaigēšanas šefpavārs Sergejs Jaramišjans

Kā gatavot?

1. solis: dateles

Lai dateles dotu sulai vajadzīgo saldumu un nomāktu kāpostu un seleriju rūgteno garšu, vispirms tās smalki sagriez un tikai tad ievieto blenderī. Ja zini, ka tev ir superjaudīgs blenderis, dateles iepriekš vari arī negriezt. Tās tāpat samalsies un dos vajadzīgo efektu.

2. solis: kāposti un selerijas

Sagriez mazākās daivās seleriju kātus un kāpostus, liec sulu spiedē un tecini no tām sulu. Paralēli tam blenderī ieliec iepriekš nomizotu apelsīnu. Sablendēts apelsīns piešķirs sulai samtainu un svaigu garšu.

3. solis: visu sajauc

Kad kāpostu un seleriju sula izspiesta, pievieno to blenderī un visu sajauc, kamēr iegūsti vienveidīgu masu. Sula gatava! Pasniegšanai to vari dekorēt ar kādu zaļu lapiņu.

Kādēļ organismam šāda sula ir veselīga?

  • Kāpostu sulai piemīt organismu tīrošas īpašības, tas palīdz atbrīvoties no uzkrātajiem toksīniem un pat nomest lieko svaru. Tāpat kāpostu sula ļoti labi palīdz pret vēdera aizcietējumu.
  • Seleriju sula ir īpaša ar savu augsto vitamīnu un minerālvielu daudzumu. Tā palielina organisma enerģijas rezerves un vienlaikus palīdz organismam attīrīties.
  • Savukārt apelsīns ir bagātīgs C vitamīna avots. Tieši tas, kas vajadzīgs, lai mēs visu dienu pavadītu enerģiskas, smaidīgas un labā noskaņojumā.